Ukategorisert

Kystpartiet går til venstre

Noen mener vi trenger et nytt verdikonservativt sentrumsparti etter at Senterpartiet har byttet side i norsk politikk, for å sikre et ikke-sosialistisk flertall. Kystpartiet vil ikke sikre dette flertallet. Partilederen er nemlig godt plassert på venstresiden i norsk politikk, selv om han kommer fra KrF.

Partileder Roy Waage er nyinnmeldt i Kystpartiet. Han kom fra Kristelig Folkeparti. Skjervøy-ordføreren mente KrF lå for langt til Høyre, og var misfornøyd med det meste partiet gjorde i regjeringen. Derfor ble det en overgang til Kystpartiet. Han har på et halvt år gjort en formidabel karriere i sitt nye parti. Sannsynligvis er konkurransen om vervene rimelig liten.

Liberalister har irritert seg over mye over dagens KrF-kurs. Hadde Waage fått bestemt kursen ville det ha vært ennå verre. Dagfinn Høybråten blir rene liberaleren i forhold til Roy Waage. Det bør si det meste!

Waage kan helt sikkert gi Kystpartiet en større grad av seriøsitet enn det forgjengeren klarte. Likevel var hvalfangeren fra Nordland ikke utpreget rød. Det er Roy Waage. De som tror at Kystpartiet vil sikre et borgelig flertall etter høstens valg tar grundig feil. Det beste ville ha vært om partiet ramlet ut av Stortinget. Vi trenger ikke et nytt utgiftsparti som ikke bidrar med noe i debatten om systemskiftet Liberaleren har etterlyst så mange ganger.

Liberalisme har vært et fremmedord i Kystpartiet. Partiets tillitsmenn vil ikke få omgang med denne ideologien under Roy Waage heller.

Tags:

Mest lest

Arrangementer