Ukategorisert

Økt smugling fra Sverige

Sveriges alkoholutreder har for regjeringen foreslått at avgiftene senkes med mellom 30 og 40 prosent. Det betyr billig alkohol i vårt naboland, og forslaget må gi norske politikere hodepine.

Det er forbruker.no som har regnet ut de nye prisene dersom forslaget fra Kent Härsted blir vedtatt. Prisene er så lave at vi som forbrukere blir invitert til å smugle fra Sverige.

En Absolutt Vodka kan bli opptil 70 kroner billigere. Det er så mye at folk vil bli fristet til å handle i Sverige. Det er en stor prisreduksjon som bør få norske politikere til å gjøre noe med eget avgiftsnivå. Også Kristelig Folkeparti politikere må skjønne at så stor forskjell kan det ikke være mellom landene.

Liberaleren er for lavere avgifter på alkohol. Vi mener dagens alkoholavgifter er med på å stimulere til smugling og hjemmebrenning. Skulle forskjellen til Sverige bli større er det som å invitere til grensehandel, noe som svekker norske bedrifter og arbeidsplasser. Politikerne bør gi næringslivet gode konkurransevilkår. Norsk alkoholpolitikk gir det stikk motsatte!

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer