Ukategorisert

Nei, nei, nei Dørum

Får justisministeren Stortinget med kan politiet avlytte stua di uten skjellig grunn til mistanke. Dette er å gå altfor langt. Vi nærmer oss ”storebror ser deg” samfunnet i rekordfart, et samfunn liberalister bør ta avstand fra.

Odd Einar Dørum har lagt frem et forslag som angriper personvernet. Han må se terror på hver eneste vegg. Han maler fanden på veggen. Selvsagt kan skribenten bli oppfattet som ufattelig radikal når ordet overvåking nevnes, men denne gangen går regjeringen alt for langt i sin iver etter å ……. Ja, farsken vet hva de vil med dette forslaget.

Du kan lese Odd Einar Dørums pressemelding. Det er mange andre som reagerer på forslaget. TV2 Nettavisen har fått flere kommentarer fra folk det er lett å være enig med i denne saken.

Det er lov å avlytte telefoner, men ikke å installere avlyttingsutstyr i et rom. I lovforslaget ønsker regjeringen å gjøre det enklere for politiet og Politiets Sikkerhetstjeneste å igangsette avlytting, også i stua til mistenkte.

Justisministeren sa det selv på en utmerket måte som gir oss motstandere argument mot forslaget. Det er ikke så mye grunn du skal ha for å kunne avlytte, men du skal likevel ha en grunn. I praksis betyr det at mange helt uskyldige vil bli rammet fordi justisministeren og regjeringen ser spøkelser på høylys dag. Rettsstaten er i fare. Det er tragisk at en venstremann foreslår å sette faren ut i livet.

I følge TV2 Nettavisen brukte justisministeren terrorfaren som argument for det nye ”storbror seg der” samfunnet. For mange er det et spiselig argument, dessverre. Rett og slett fordi folk flest tror myndighetene og domstolene ivaretar personvernet. Mange liberalister har ikke denne troen. Derfor så voldsomme reaksjoner mot Dørum i dag.

Naboen min sa det på en flott, men litt useriøs måte i ettermiddag.
–Har statsråden røkt sokkene sine?
Har du det, odd Einar Dørum?

Mest lest

Arrangementer