Ukategorisert

Ikke mange liberalistiske alternativ

Ved midnatt utløp fristen for å levere inn lister til høstens stortingsvalg. Også denne gangen er det få liberalistiske alternativ å velge mellom for oss som foretrekker denne ideologien.

Selv om det ennå ikke foreligger noen endelig oversikt over hvor mange partier som stiller til valg, har TV2 Nyhetene hentet inn opplysninger fra samtlige av landets fylkeskommuner.

Ved arbeidstidens slutt i landets 19 fylkeskommuner var det torsdag ettermiddag levert inn til sammen 259 lister. På landsbasis er det dermed innlevert 60 færre lister i år enn ved forrige valg.

Mange av Liberalerens faste lesere kommer til å stemme Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, selv om ingen av disse partiene er liberalistiske. Noen bor også i et område der Det Liberale Folkepartiet stiller til valg. DLF er et liberalistisk alternativ, uten at Liberaleren går god for hele programmet til Vegard Martinsen & co. Det finnes sikkert andre lister som vil bli brukt av liberalister, uten at skribenten kommer med noen anbefalinger.

Det er synd det ikke finnes et landsdekkende parti som fronter den liberalistiske ideologi. Det er synd at flere av oss må bruke stemmesedler som ikke har den politiske fargen den bør ha. Noen liberalister lar også vær å bruke stemmeretten, noe som er forståelig. Uansett er det lite vi får gjort med dette nå. Fristen for å levere inn lister er ute, og vi må alle ta til takke med det som finnes på markedet.

Tags:

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
NN
NN
16 years ago

Noen «liberalister» selger sin stemmeseddel…

Torbjørn Røe Isaksen
16 years ago

Dette er en evig tilbakevendende debatt blant liberalister i Norge, og jeg kan godt forstå at det er vanskelig å finne «sitt» parti. Undertegnede kaller seg liberalkonservativ, og jeg mener at potensialet for en politikk for mindre stat og mer privat er størst hos Høyre (kanskje ikke så rart siden jeg leder Unge Høyre). MEN det viktigste dette valget er å hindre sosialistene fra å ta over makten. Les forøvrig sammenligning av Sosialistisk Ungdom og AKP sitt program på min blogg http://torbjorn.ungehoyre.no

anon
anon
16 years ago

Få høre! Hvor mye reell privatisering har den sittende regjeringen utført de siste 4 årene? Hvor mye mindre har staten blitt?

Stiller SU til stortingsvalg?

Hvor skiller Høyre seg fra AP? Er de ikke budsjett partnere i ny og ne?

Er det ikke bedre med en sosialist regjering og en ekte liberalist på stortinget enn dagens grå konstellasjon med ingen liberalist på stortinget?

Ung og liberal folkevalgt
Ung og liberal folkevalgt
16 years ago

Viss du vil ha eit landsomfattande liberalistisk parti er det kanskje på tide du prøver å starte eit?

Ung og liberal folkevalgt
Ung og liberal folkevalgt
16 years ago

Viss du vil ha eit landsdekkande liberalistisk parti er det kanskje på tide du prøver å starte eit?

Gokka
Gokka
16 years ago

Samfunnspartiet som desverre bare stiller i Nordland er i denne sammenheng et interessant alternativ. Listen stilte før i Oslo og er en slags anarkist-liste. De prøvde faktisk å gi bort partiet sitt til FrP-utrbryterne når Kleppe & co. ble kastet ut, men det tror jeg var mest for å ødelegge for FrP. Ellers har de tradisjon for å sette opp folk på lista som aldri har ønsket å være der 🙂 Alikevel har F. eks Tor Erling Staff hvert år som de har stilt i Oslo stått på denne lista frivillig etter hva jeg har forstått. Ellers er jeg litt… Read more »

PAR
PAR
16 years ago

Det er greit nok at redaktøren av liberal ikke kan gå god for DLF’s program, all den stund dette ikke er lagt fram enda. Vi skal passe på å sende noen eks. til redaksjonen når det er ferdig, og så blir det spennende å se hva reaksjonen blir. Liberaleren har korrekt oppsummert FrP som et parti som har falt inn i den sosialdemokratiske folden, så det nytter ikke for liberalister å stemme på dette partiet i dag. DLF står for rett liv, rett til å arbeide for å opprettholde og forbedre sitt liv, og som en følge herav ubeskåret rett… Read more »

PAR
PAR
16 years ago

Torbjørn Røe Isaksen hevder at det viktigste ved dette valget er å hindre sosialistisk maktovertagelse. Hvordan kan dette være det viktigste? Det kan bare være det viktigste dersom man ikke har noe politisk budskap ut over å hindre opposisjonen i å ta makten. Høyre som «skatteletteparti» er nå fullstendig skandalisert. Man gjør noen tafatte endringer i innteksskatten, men så øker man alt som kan krype og gå av indirekte skatter (avgifter). Til dere som stemte Høyre: Stemte dere på en momsøkning på 1% fra 24% til 25% ? Stemte dere forresten for å frata eierne i AS’er retten til selv… Read more »

Fra arkivet