Ukategorisert

Ikke mange liberalistiske alternativ

Ved midnatt utløp fristen for å levere inn lister til høstens stortingsvalg. Også denne gangen er det få liberalistiske alternativ å velge mellom for oss som foretrekker denne ideologien.

Selv om det ennå ikke foreligger noen endelig oversikt over hvor mange partier som stiller til valg, har TV2 Nyhetene hentet inn opplysninger fra samtlige av landets fylkeskommuner.

Ved arbeidstidens slutt i landets 19 fylkeskommuner var det torsdag ettermiddag levert inn til sammen 259 lister. På landsbasis er det dermed innlevert 60 færre lister i år enn ved forrige valg.

Mange av Liberalerens faste lesere kommer til å stemme Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre, selv om ingen av disse partiene er liberalistiske. Noen bor også i et område der Det Liberale Folkepartiet stiller til valg. DLF er et liberalistisk alternativ, uten at Liberaleren går god for hele programmet til Vegard Martinsen & co. Det finnes sikkert andre lister som vil bli brukt av liberalister, uten at skribenten kommer med noen anbefalinger.

Det er synd det ikke finnes et landsdekkende parti som fronter den liberalistiske ideologi. Det er synd at flere av oss må bruke stemmesedler som ikke har den politiske fargen den bør ha. Noen liberalister lar også vær å bruke stemmeretten, noe som er forståelig. Uansett er det lite vi får gjort med dette nå. Fristen for å levere inn lister er ute, og vi må alle ta til takke med det som finnes på markedet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer