Ukategorisert

Marsjen blir viktig i år

Lørdag 7. mai arrangerer NORMAL MarihuanaMarsjen for syvende året på rad. I år har marsjen blitt landsdekkende og deltakerbyene er Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. Etter politiets skandaleaksjon på Sogn videregående skole bør alle med et liberalt sinnelag si ifra at slike metoder er uakseptabelt. Bruk lørdag 7. mars til å demonstrere for en ny og bedre politikk!

MarihuanaMarsjen bør bli en folkefest i år. Ikke bare i Oslo, men også i andre byer. Vi bør si klart og tydelig ifra at vi ønsker en ny narkotikapolitikk. Et like sterkt krav bør være at politiet må roe seg i kampen mot hasj og marihuana.

Episoden skribenten tenker på skjedde i dag på Sogn videregående skole i Oslo. Elever ble kroppsvisitering for åpen scene. Ungdommene var innesperret på skolens område slik at politiet kunne få sjekke hver enkelt. Nærmere en politistat er det umulig å komme. Ingen andre grupper i samfunnet ville ha tolerert en slik behandling. Kan du tenke deg en slik aksjon på en rockekonsert, på NRKs Marinlyst eller på et gamlehjem? Nei, aldri i livet!

Det har de siste årene heldigvis vært mer fokus på bakmennene istedenfor brukerne. Aksjonen på Sogn videregående skole bryter med dette linjeskiftet. Igjen er brukerne blitt viktigst, uforklarlig nok.

Det må også være et tankekors for politiet og politikerne som ønsker en forbudslinje at mellom 10 og 15 ble arrestert for besittelse og bruk av narkotika. Dette er på en videregående skole der det for det meste er ungdom mellom 16 og 19 år. Tilgjengeligheten på narkotika må være enorm. Resultatene fra Sogn videregående skole viser at forbudslinjen er totalt mislykket. Hvem som helst kan oppbevare og bruke hasj og marihuana til tross for nulltoleranse på dette området. Noen må få opp øynene, og det bør skje raskt.

I dag har mange ungdommer i Oslo opplevd et politiovergrep. Sannsynligvis er ikke forholdene på Sogn verre enn andre skoler i Norge. Det betyr at vi kan vente oss flere aksjoner av denne typen. Det må vi ikke akseptere. Derfor oppfordringen om å delta i NORMAL sin marsj for å skape forståelse og normalisere det offentliges syn på cannabis.

Tags:

Mest lest

Arrangementer