Ukategorisert

Mange journalister stemmer AP/SV

Til sammen støtter 65 prosent av journalistene AP eller SV. Et stort flertall av journalistene stemmer på de røde partiene.

Det er Propagaganda som offentliggjør disse tallene.

Det er ikke positivt at så mange journalister liker partiene til Jens Stoltenberg eller Kristin Halvorsen. Rett og slett fordi partitilhørigheten kan gjøre seg gjeldende i sakene som journalistene produserer. Det betyr påvirkninger av en politikk som begrenser personlig frihet og valgmuligheter. Undersøkelsen forklarer den ensidige dekningen av politiske saker. Stort sett alle redaksjoner er samstemte i viktige saker.

Liberaleren ønsker seg flere journalister som skiller seg ut fra den gråe massen. Vi ønsker oss flere journalister med en annerledes partitilhørighet. Det ville ja gitt mer mangfold i de ulike redaksjonene.

Tags:

10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eirik Haver
16 years ago

Litt skummelt, og merkelig, at journalistene går for sosialistene. Er det høyre eller venstresiden som tradisjonelt støtter den frie pressen?

*host* høyre *host*

Men kanskje er det blitt slik at så mange aviser kun overlever på statsstøtte at de kanskje glemmer hva som er viktigst. Men det er vel slik, at det er viktigst at de selv gjør en dårlig jobb så lenge staten holder arbeidsplassen deres i livet uansett. Lenge leve den «frie» norske presse

Goggoi
Goggoi
16 years ago

Nå er det jo strengt talt høyresidens egen oppgave å skape en høyrepresse, ikke venstresiden. Jeg kunne også poengtert at journalistikk er den linja man trenger høyest karaktersnitt for å komme inn på… Poenget er at venstresiden pga. sin altruisme har mye større motivasjon til å «ofre seg for sine venner». På denne måten har venstresiden vært villig til å bygge sterke medier, man har vært villige til å ta den riktige utdanningen, man har vært villige til å starte aviser, og abbonere på aviser. Problemet med høyresiden er at når det kommer til LOMMEBOKA og konkret handling så blir… Read more »

Eirik Haver
16 years ago

Er liberalismen plutselig en ren høyresideideologi? Svaret er nok nei du, høyresiden sin egenskap er vel at den er mer konservativ,noe som fører til at den heldigvis kjører en mer liberal økonomisk politikk enn venstresiden. Ser overnevnte nevner Ayn Rand, og at ideologien hennes feller hennesmuligheter. Ayn Rand uttalte selv i sin levetid at det perfekte økonomiske system var laissez-faire kapitalisme, en økonomi helt ute av statens kontroll. Det ville være litt merkelig å forfekte denne ideologien med midler som er røvet fra de de rettmessig hører til? Noe Rand så på som en stor forbrytelse……. Joda det er et… Read more »

Goggoi
Goggoi
16 years ago

Til Erik Haver: Neida, jeg sier ikke at liberalismen er et høyrefenomen. Jeg identifiserer meg derimot som en liberalist, eller kanskje mer eksakt en liberterianer. Det jeg derimot sier er at F. eks Ayn Rands filosofi (som jeg har veldig mangelfull kunnskap om.) har de trekkene jeg har vist til. Slik jeg forstår er er en av Ayn Rand sine «læresetninger» følgende: «Jeg eksisterer ikke for mine venners skyld», samt at det er en irrasjonell sosialistisk\kristen tankegang at det er riktig å ofre seg for sine venner. Men for all del finnes det jo altruisme\offerkultur innen F. eks nasjonalistiske bevegelser.… Read more »

Goggoi som snart skal skaffe seg et bedre nick
Goggoi som snart skal skaffe seg et bedre nick
16 years ago

Erik Haver: Skummleste desverre innlegget ditt. Det er en uvane jeg har. Jeg vil legge til at jeg ikke snakker om PRESSESTØTTE islolert sett. Alle kan få tildelt pressestøtte på likt grunnlag uansett politisk farge. Så det er altså ikke her begrunnelsen til en slik mediamakt ligger. Det jeg sier er at det er privatpersoners FRIVILLIGE offervilje\altruisme som har gjort det mulig. Når Ayn Rand tar avstand fra altruismen (og da også personlig\frivillig altruisme hvis jeg ikke missforstår.) så kutter hun jo forutsetningene for å få til noe som tross alt er en altruistisk handling her i samfunnet. Personlig synes… Read more »

Goggoi
Goggoi
16 years ago

Til Bønna:

Har du lest artikkelen om at vi underholdes ihjel på http://www.libertas.no ?

Den MÅ du lese!

Den er fryktelig interessant i denne sammenheng, og viser hvordan dette samfunnet som underholder og subsidierer ihjel mennesker gjør dem passive på alle måter. (ideologisk, religiøst, filosofisk og politisk.)

På den måten kan makthaverne stort sett ture frem som de vil.

Jeg kjenner kommunister som sier det samme som dere:

Partiene i Norge er nyanser av sosialdemokrati. Grunnvollen er sosialdemokrati, og så har de alle småting de vil plukke på som utgjør promiller av det store bildet.

Eirik Haver
16 years ago

Bra jeg skaper debat 😉 Jeg og skumleser en del så mister nok noen prinsipper. Å begynne å diskutere Rand er kanskje litt sært og off-topic. Men slik jeg har forstått det er det ikke altruisme å for eksempel abonnere på nytt paradigme av såkalte solidariske grunner. Dersom du støtter opp om liberalismen og du føler at dette tidsskrifter forfekter liberalismen på en god måte, så investerer du i din egeninteresse ved å invistere i dette bladet. Det er ikke altruisme, iallfall ikke i den grad jeg har forstått Rand. Ikke at jeg skal overdrive mine kunnskaper etter kun å… Read more »

nn
nn
16 years ago

Goggoi: «Når Ayn Rand tar avstand fra altruismen (og da også personlig\frivillig altruisme hvis jeg ikke missforstår.)» Ayn Rand skilte mellom altruisme og generøsitet. Hun sa at det ikke utgjør selvoppofrelse å gi mat til naboen hvis denne var i en krise situasjon og man selv hadde nok mat, det er generøst. Derimot ville det være altruisme å gi bort den siste matbiten sin til naboen for dermed å sulte selv. Men selv det er kontekstuelt, man kan f.eks. gi bort den siste matbiten man har til den man elsker og sulte selv uten at det er altruistisk av den… Read more »

nn
nn
16 years ago

fant forresten denne oversikten hos Mediatilsynet:

http://www.smf.no/graphics/SMF/Rapporter/Presse/Prodi2004.pdf

Er det noen som er overrasket over at Dagsavisen er den avisa som mottar mest pressestøtte?

Fra arkivet