Ukategorisert

Et lite imponerende svar

Justisminister Odd Einar Dørum fikk mye kritikk for forslagene til nye etterforskningsmetoder som ble lagt frem i mars. Det meste av kritikken er svært fortjent. Etter beste evne prøver han i dag å svare på litt av kritikken.

Dørum sitt svar er adressert til en lederartikkel som var i Adresseavisen 30. mars. Justisministerens svar finner du på Odin.no.

Odd Einar Dørum berører ikke alle uskyldige som kan bli rammet dersom hans forslag settes ut i livet. Han kommer ikke med gode argument som tar knekket på de liberale dilemma som uten tvil reises i hans forslag. Tvert imot forsvarer han at stua kan avlyttes uten skjellig grunn til mistanke. Skribenten trodde justisministeren skulle komme med et svar som ga oss skeptikere noe å tenke på. Det har han ikke klart.

Tillitsmannsapparatet i Venstre har en stor oppgave med å få justisministeren på riktig kurs igjen. Den kursen han følger nå er feil i forhold til partiprogrammet, liberale verdier og viktige prinsipp. Venstres tillitsmenn må få justisministeren til å forandre kursen. Dagens svar tyder på en fortsatt hard linje med de ulempene det medfører.

Mest lest

Arrangementer