Ukategorisert

Får ufortjent kritikk for bibliotekpolitikken

Det er ikke en offentlig oppgave å leie ut DVD eller videofilmer. Det er et ansvar som bør ligge til private aktører.

Byrådet i Oslo får kjeft for bibliotekmeldingen, kritikk som er ufortjent. Selvsagt kunne byrådet ha gått ennå lengre, men skal likevel ha ros for å stramme inn biblioteket sitt ansvarsområde i Oslo.

Byrådet ønsker at biblioteket skal konsentrere seg til filmtilbud om filmer med faglig innhold som supplement i en læringssituasjon. En målsetning som bryter med dagens politikk der underholdning lånes ut gjennom DVD – og VHS-filmer. Heldigvis et innspill om en ny målsetning.

Kritikk mot byrådet kan du lese i Dagsavisen.

Liberaleren er ikke tilhengere av skattefinansierte bibliotek. Når disse likevel finnes bør oppgavene reduseres slik at konkurransen mot private aktører reduseres. Det prøver byrådet å gjøre og det skal kulturbyråd Anette Wiig Bryn ha ros for.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sven
Sven
16 years ago

I den grad du likevel ikke er tilhenger av skattefinansierte biblioteker er vi nok steike uenige som utgangspunkt. Men det er ikke noe poeng i seg selv at bibliotekene konkurrerer med filmutleie/-salg. De gjør da for guds kyld det med bøkene også, konkurrere mot bokbutikkene altså. Det finnes mange tilfeller av at det offentlige konkurrerer med private aktører, og i de fleste tilfeller er det helt ok også.

AR
AR
16 years ago

Det gjelder det samme med filmer som med bøker: Det private markedet kan tilby de nyeste og mest etterspurte produktene. Har man bruk for materiale som er utgitt for mer enn ett til to år siden, kan de ikke hjelpe deg. Du finner ikke tre år gamle filmer i videosjappene, og du finner ikke tre år gamle bøker i bokhandlene. Det er her bibliotekets rolle kommer inn. Bibliotekene tilbyr alternativer til det som til enhver tid er mest etterspurt. Byråden i Oslo har med sin detaljstyring av bibliotekdriften pålagt biblioteket å stoppe innkjøp av filmer «som er kommersielt tilgjengelig». Hva… Read more »

Anonym
Anonym
16 years ago

Jeg synes egentlig at det hadde vært fint om det var lovlig å kopiere fritt. Både på den måten, og tatt i betraktning det faktum at komersielle forretninger har en tendens til å ikke markedsføre rare ting. Jeg er tilhenger av at markedet regulrer behov, men når man ender opp med sjelløst Hollywood-dritt, hva gjør man da? Noen kommer til å åpne en forretning med mer avanserte ting, for det lille markedet der. Ja det tror jeg. Men jeg skulle gjerne sett at markedet for estetiske ting med sjel var større, og markedet for plastikksaker var mindre. Jeg er liberalist,… Read more »

lui
lui
16 years ago

Hva har det siste innlegget med artikkelen å gjøre?

Synes forøvrig det er litt pussig at liberalistene i redaksjonen støtter politisk detaljstyring av institusjoner, slik det er snakk om i forbindelse med Deichmanske bibliotek.

Fra arkivet