Ukategorisert

Fotballklubbene får kritikk

Vanligvis får fotballklubbene kritikk for dårlig spill, usunn økonomistyring, dårlige spillekjøp og elendig rekruttering for å nevne noe. Foran denne sesongen kan også dårlig matservering føres opp på kritikklisten.

Til helgen starter årets fotballsesong. Gjennom mange måneder skal vi følge kampen om hvem som vinner årets Tippeliga. En konkurranse som medfører glede for noen og forargelse for andre.

Foran oppkjøringen til helgens kamper har NRK intervjuet ernæringsfysiolog Christine Helle i Olympiatoppen. Hun mener fotballklubbene serverer for dårlig mat på fotballkampene.

Det eneste som mangler i kritikken er forslaget om forbud mot vaffel og pølseservering på kamparenaene. Så langt går heldigvis ikke Helle, men hun kommer med skarp kritikk mot klubbene.

Hva som selges på stadion styres av tilbud og etterspørsel. Publikum etterspør pølser og vafler, og i mindre grad frukt og grønnsaker. Dermed må klubbene gjennom kiosksalget tilby publikum de varene som er etterspurt. Markedet regulerer kiosksalget på en god måte. Sånn bør det være også i fremtiden, selv om mange såkalte eksperter og politikere kan komme til å tenne på forslagene og kritikken til Christine Helle.

Også dette spørsmålet dreier seg om frihet. Frihet for klubbene til å selge hva de vil på anleggene. Frihet for publikum til å bruke egne penger slik de selv måte ønske, også på pølser under en fotballkamp. Liberalister aksepterer folks frihet. Der har andre mye å lære!

Tags:

Mest lest

Arrangementer