Ukategorisert

Vil ha homofile adopsjon

En kjønnsnøytral ekteskapslov gir homofile muligheten til adopsjon.

Arbeiderpartiets landsmøte har vedtatt at de vil ha en kjønnsnøytral ekteskapslov. I det nye partiprogrammet står at det barn som er født i homofile partnerskap skal ha de samme rettighetene som barn født i heterofile ekteskap.

Landsmøtet programfestet også kjønnsnøytral ekteskapslov slik at det ikke blir noen forskjellsbehandling av heterofile og homofile som ønsker å gifte seg. Ap slår også fast at homofile skal ha den samme rett som heterofile til å bli vurdert som adoptivforeldre, melder NRK.

Vi hadde helst sett at hele ekteskapslovgivningen ble opphevet, slik at forhold mellom menneske kunne reguleres gjennom privatrettslige avtaler. Ingen av partiene på Stortinget vil gå så langt. Derfor jubler også vi over disse vedtakene på Arbeiderpartiets landsmøte.

De homofiles organisasjoner er svært tilfreds med helgens vedtak. Nå må den vedtatte landsmøtepolitikken få tilslutning på Stortinget. Forhåpentligvis kan AP vise vei i disse spørsmålene neste gang sakene står på dagsorden i nasjonalforsamlingen.

Mest lest

Arrangementer