Ukategorisert

Må selv bestemme driften

En pub må selv få bestemme hvem de vil ha ansatt som dørvakt, også hvis det medfører diskriminering på grunn av hudfarge.

Et av selskapene til eiendomskongen Olav Thon sparker dørvaktene på et av utestedene sine fordi de har feil hudfarge, meldte NRK i dag tidlig. I et lydopptak begrunner bestyreren i Thon-selskapet Resthon AS, Jan Erik Schultz, oppsigelsen med at det er for få nordmenn i døra på Scotsman, og at det ser ut som et asylmottak.

Ut fra liberalistisk ideologi bør Scotsman ha muligheten til å gjøre de endringene de vil i driften, også å skifte dørvakter på grunn av hudfargen. En slik personalpolitikk kan uten tvil oppfattes som rasisme. Private eiere skal kunne diskriminere, uten at Liberaleren er spesielt glad for signalene som sendes ut gjennom puben som eies av Olav Thon-gruppen.

Det trenger ikke å være galt å ha personer i døren som ikke oppfattes som norske. Tvert imot. Likevel må eieren av Scotsman ha friheten og ansvaret til å gjøre denne vurderingen. Derfor reagerer ikke Liberaleren så negativt på dagens oppslag i NRK, selv om vi frykter signaleffekten en slik personalpolitikk kan få.

La oss legge til at advokat for Thon-gruppen, Magne Kristensen, sier årsaken til oppsigelsen av kontrakten med vaktselskapet er en annen enn den som kommer frem i lydopptaket.

Mest lest

Arrangementer