Ukategorisert

Ikke vin i butikkene

Jan Simonsen fremmet forslaget, men fikk bare støtte fra Fremskrittspartiet. Det blir ikke anledning for butikkene å selge sterkøl eller vin denne gangen heller.

Denne uken forsøkte Jan Simonsen seg med et forslag om at butikkene bør få selge sterkøl og vin i hele åpningstiden, men Simonsen fikk bare støtte fra sitt gamle parti, Fremskrittspartiet. Ikke en gang Høyre støtter forslaget, selv om mange i partiet i utgangspunktet er for en liberalisering. Regjeringssamarbeidet får skylden for at Simonsen ikke fikk mer støtte for sitt forslag.

Det er ikke overraskende at stortingsflertallet er vanskelig å rikke i denne saken. Det er likevel viktig å fremme dette forslaget med jevne mellomrom. Det er butikkene selv som må få bestemme hvilke varer som skal selges. Alkohol skal ikke være en hellig ku som næringsaktører ikke får røre. Den holdningen er gammeldags og den strider mot drømmen om et fritt marked.

Tags:

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
17 years ago

Jan Simonsen er og blir min favorittpolitiker. Det er trist at så mange har så mye imot ham, når så mange egentlig er enig med hans dristige agenda. Særlig byfolk, bør skjønne verdien av Simonsen.

Kim André Gjerde
Kim André Gjerde
17 years ago

Jeg er glad stortinget er vanskelig å rikke i denne saken. At butikkene selv bør få bestemme hvilke varer de skal føre, er jeg enig i til en viss grad, men det finnes unntak. Skytevåpen og narkotika er kanskje i tydelige varene en butikk ikke bør få selge. Vin faller i mitt hode utenfor spekteret av varer en butikk bør ha lov til å selge, også, uten at jeg skal sammenligne vin med narkotika og skytevåpen.

Anonym
Anonym
17 years ago

Hei Kim-André. Hvorfor gidder du å lese Liberaleren hvis du har et sånt synspunkt? Personlig mener jeg at butikkene bør få selge både narkotika, vin, og skytevåben til alle døgnets tider.

Anonym
Anonym
17 years ago

Kim-Andrés holdninger er typiske for de som er oppdratt med de «gode» holdningene vi lærer i den Norske sosialistiske statlige moralistiske skolen. Sannsynligvis har han gått på skole et sted der de hater alkohol, slik som på vestlandet – og lært at vin og narkotika er samme sak. Kan det stemme, Kim-André? I så fall bør du innse at Norge kun er en liten prikk på verdenskartet, og at for eksempel i Frankrige, så fungerer ting mye bedre, fordi vin er tillatt i butikkene. I Holland bruker ungdommen mindre narkotika enn i Frankrige. Hvorfor? Fordi det er lovlig. Øker man… Read more »

Anonym
Anonym
17 years ago

En annen viktig ting som er relevant i denne sammenheng: Interesseorganisasjoner har for stor makt i Noreg. Avholdsfolket brenner for sin sak, ergo får de mere makt enn flertallet, som er tilhenger av fri flyt. Slik kan altså en liten gruppe få udemokratisk mye innflytelse! Dette gjelder også kvinnesaken, en annen tragedie i Norsk politikk, som har ført til at menn f.eks. nesten alltid får skylden i rettsapparatet. Likestilling? Nei – I Skandinavia er kvinner mer verdt enn menn. I Frankrige så har interesseorganisasjoner ingen ting de skulle ha sagt. Fordi Jacobinske ideer om demokrati mente at de stod i… Read more »

Anonym
Anonym
17 years ago

For oss liberalister er det vel greit med alkohol og narkotika i dagligvarebutikker hele døgnet uten reguleringer (muligens må vi ha aldersgrenser, men det er en annen diskusjon.) Men skytevåpen… Det må jeg innrømme er i drøyeste laget. Jeg skjønner til en viss grad at liberalister kan mene dette, men ærlig talt, setter dere deres frihet fremfor den store sjansen for at liv går tapt (tror dere ikke at antall drap vil øke med skytevåpen i dagligvarebutikker?) Skulle vi i så fall ikke ha reguleringer på salg av skytevåpen heller, jeg vet ikke hva jeg skal si og mene, men… Read more »

Kim André Gjerde
Kim André Gjerde
17 years ago

Til; Anonym | 18. April 2005 kl. 08:03

Gidder ikke kaste bort mye tid på dette (sitter med en følelse av at jeg er vesentlig eldst her) – men kort sagt; Har ikke gått skole på en plass hvor folk hater alkohol. Har ikke lært at vin og narkotika er samme sak. Og ditt eksempel med Frankrike er i beste fall 10% korrekt.

Fakta opplysninger er noe *du* liker å tro de ignorerer, fordi du ikke *tørr* akseptere at du kan ta feil.

Jeg avslutter her.

Anonym
Anonym
17 years ago

Kim André Gjerde: Jeg er kanskje litt reaksjonært ytterliggående, det kan jeg innrømme. Noen ganger går jeg litt vel langt i mine uttallelser, og da blir jeg ikke tatt seriøst. Men det er fordi jeg er så inderlig lei av den typiske norske samfunnsdebatten, hvor statestikk og lite nytenkende holdninger er agendaen. Kunne det tenkes at det ikke er så farlig å ha litt promille når man kjører? For en Skandinav, så er det utenkelig. For en sydeuropeer så er det en reell mulighet. Kunne det tenkes at hvis tilgangen til alkohol ble økt, så ville man på sikt redusere… Read more »

Fra arkivet