Ukategorisert

Ikke vin i butikkene

Jan Simonsen fremmet forslaget, men fikk bare støtte fra Fremskrittspartiet. Det blir ikke anledning for butikkene å selge sterkøl eller vin denne gangen heller.

Denne uken forsøkte Jan Simonsen seg med et forslag om at butikkene bør få selge sterkøl og vin i hele åpningstiden, men Simonsen fikk bare støtte fra sitt gamle parti, Fremskrittspartiet. Ikke en gang Høyre støtter forslaget, selv om mange i partiet i utgangspunktet er for en liberalisering. Regjeringssamarbeidet får skylden for at Simonsen ikke fikk mer støtte for sitt forslag.

Det er ikke overraskende at stortingsflertallet er vanskelig å rikke i denne saken. Det er likevel viktig å fremme dette forslaget med jevne mellomrom. Det er butikkene selv som må få bestemme hvilke varer som skal selges. Alkohol skal ikke være en hellig ku som næringsaktører ikke får røre. Den holdningen er gammeldags og den strider mot drømmen om et fritt marked.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer