Ukategorisert

Strek satt for Tromsø-OL

Regjeringspartiene, Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti ville ikke innvilge statsgarantien. Dermed er det over og ut for OL i Tromsø i 2014. Heldigvis!

Om Fremskrittspartiets Øyvind Korsberg ville være morsom eller komme med trøstende ord i debatten er usikkert, men i følge TV2 Nettavisen ville han heller ha verdensmesterskap i sykkel i Tromsø istedenfor OL. Selv om Liberaleren har ment at dette prosjektet var et luftslott fortjener saken seriøs behandling av Stortinget. Uttalelsene til Korsberg kan tolkes humoristisk og useriøse. Et offentlig finansiert Sykkel-VM er ikke bedre enn Olympiske Leker.

Liberaleren er imot Olympiske Leker i Norge dersom skattefinansierte penger skal brukes til arrangementet. I Tromsø-prosjektet er en rekke kostnader underbudsjettert, som for eksempel sikkerheten og transporten. Et OL i Tromsø kunne ha kostet skattebetalerne milliarder av kroner, mer enn det som allerede ligger inne i prosjektet.

Skattefinansierte leker er ikke forenlig med vårt ønske om store reduksjoner av skatter og avgifter. Det vil bli umulig å redusere offentlig sektor dersom staten skal være motoren i slike arrangement.

Tags:

Mest lest

Arrangementer