Ukategorisert

Strek satt for Tromsø-OL

Regjeringspartiene, Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti ville ikke innvilge statsgarantien. Dermed er det over og ut for OL i Tromsø i 2014. Heldigvis!

Om Fremskrittspartiets Øyvind Korsberg ville være morsom eller komme med trøstende ord i debatten er usikkert, men i følge TV2 Nettavisen ville han heller ha verdensmesterskap i sykkel i Tromsø istedenfor OL. Selv om Liberaleren har ment at dette prosjektet var et luftslott fortjener saken seriøs behandling av Stortinget. Uttalelsene til Korsberg kan tolkes humoristisk og useriøse. Et offentlig finansiert Sykkel-VM er ikke bedre enn Olympiske Leker.

Liberaleren er imot Olympiske Leker i Norge dersom skattefinansierte penger skal brukes til arrangementet. I Tromsø-prosjektet er en rekke kostnader underbudsjettert, som for eksempel sikkerheten og transporten. Et OL i Tromsø kunne ha kostet skattebetalerne milliarder av kroner, mer enn det som allerede ligger inne i prosjektet.

Skattefinansierte leker er ikke forenlig med vårt ønske om store reduksjoner av skatter og avgifter. Det vil bli umulig å redusere offentlig sektor dersom staten skal være motoren i slike arrangement.

Tags:

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

  • I møte med fiendenI møte med fienden
    Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
  • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
    I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
  • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
    Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.

Verdt å få med seg