Ukategorisert

Ny handlingsplan, redusert frihet?

Hver gang regjeringen legger frem en plan betyr det som regel nye innstramninger og redusert frihet for borgerne. Dette vil også være tilfellet når kultur- og kirkeminister, Valgerd Svarstad Haugland, legger frem regjeringens handlingsplan mot pengespillproblemer.

Statsråden legger frem handlingsplanen på en pressekonferanse i dag, tirsdag 19. april. Hans Olav Fekjær ved Blå Kors Senter og Espen Føge Jensen fra «Foreningen mot spilleautomater» vil kommentere handlingsplanen under pressekonferansen, skriver Kultur og Kirkedepartementet i en pressemelding.

Når Olav Fekjær og Espen Føge Jensen inviteres er det fare på ferde. De kan ikke betegnes som liberal, ikke på noen som helst måte..

Det er vel kjent hva denne regjeringen har prøvd å gjøre med automatene gjennom å innføre monopolet i regi av Norsk Tipping. Skribenten forventer at statsråden denne gangen vil komme med signaler om å innføre strengere regler for markedsføring av pengespill. Målet til ministeren er visstnok fortsatt å beskytte spillavhengige mot fristelser. Dagens regler på markedsføring er allerede strenge. En ytterligere innstramning vil redusere ytringsfriheten til et nesten nullpunkt.

Skribenten må understreke at ingen i Liberalerens redaksjon har lest handlingsplanen. Vi bare frykter og har dårlige forventninger om hva Valgerd Svarstad Haugland kommer med denne gangen. Nesten hver gang denne statsråden åpner munnen betyr det redusert frihet for borgerne. Det frykter vi i dag også.

Norge trenger ikke en handlingsplan mot spilleavhengighet. Folk må få bruke egne penger slik de vil, også på spill. I tillegg må det være fri etableringsrett i denne bransjen. Aktørene må få lov å markedsføre sine tjenester på lik linje med de mulighetene konkurrentene har. Hvorfor gjøre dette verre enn det bør være, Svarstad Haugland?

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer