Ukategorisert

Ny handlingsplan, redusert frihet?

Hver gang regjeringen legger frem en plan betyr det som regel nye innstramninger og redusert frihet for borgerne. Dette vil også være tilfellet når kultur- og kirkeminister, Valgerd Svarstad Haugland, legger frem regjeringens handlingsplan mot pengespillproblemer.

Statsråden legger frem handlingsplanen på en pressekonferanse i dag, tirsdag 19. april. Hans Olav Fekjær ved Blå Kors Senter og Espen Føge Jensen fra “Foreningen mot spilleautomater” vil kommentere handlingsplanen under pressekonferansen, skriver Kultur og Kirkedepartementet i en pressemelding.

Når Olav Fekjær og Espen Føge Jensen inviteres er det fare på ferde. De kan ikke betegnes som liberal, ikke på noen som helst måte..

Det er vel kjent hva denne regjeringen har prøvd å gjøre med automatene gjennom å innføre monopolet i regi av Norsk Tipping. Skribenten forventer at statsråden denne gangen vil komme med signaler om å innføre strengere regler for markedsføring av pengespill. Målet til ministeren er visstnok fortsatt å beskytte spillavhengige mot fristelser. Dagens regler på markedsføring er allerede strenge. En ytterligere innstramning vil redusere ytringsfriheten til et nesten nullpunkt.

Skribenten må understreke at ingen i Liberalerens redaksjon har lest handlingsplanen. Vi bare frykter og har dårlige forventninger om hva Valgerd Svarstad Haugland kommer med denne gangen. Nesten hver gang denne statsråden åpner munnen betyr det redusert frihet for borgerne. Det frykter vi i dag også.

Norge trenger ikke en handlingsplan mot spilleavhengighet. Folk må få bruke egne penger slik de vil, også på spill. I tillegg må det være fri etableringsrett i denne bransjen. Aktørene må få lov å markedsføre sine tjenester på lik linje med de mulighetene konkurrentene har. Hvorfor gjøre dette verre enn det bør være, Svarstad Haugland?

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Jens Voltersvik
Jens Voltersvik
16 years ago

Jeg har så avgjort ikke sans for mennesker med så strikse – og etter mine begreper – langt på vei meningsløst syn på hva som rører seg rundt om samfunnet. Klare eksempler er noen av dem som er nevnt i artikkelen. Det jeg virkelig frykter er at Norsk Tipping kan bli lovpålagt å sette maks-beløp på 1 premien i bl a Lotto og Vikinglotto – dette med hjelp fra Fekjær og Svarstad Haugland – hvis en de rød-grønne tar over i Rejeringen til høsten. Det at de store ulykkene har uteblitt i f m alle utbetalte milliongevinster biter vel neppe… Read more »

Fra arkivet

 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
  Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Må demokrati forsvares?Må demokrati forsvares?
  Mathilde Fasting har skrevet bok om demokrati og statsviteren Francis Fukuyama.