Ukategorisert

Snur kappen etter vinden

Vingling gir både forbrukerne og næringen en uforutsigbarhet det er vanskelig å rette seg etter. At statsråden snur kappen etter vinden er beklagelig.

Kultur og kirkedepartementet omgjør forskriften om åpningstider 2. pinsedag. Faste utsalgssteder har dermed ikke tillatelse til å holde åpent på denne dagen. Snuoperasjonen kommer kun en knapp måned etter at eget vedtak ble fattet. Det er ufattelig at ministeren har latt seg styre av fagbevegelsen som var motstandere av at butikkene skulle få holde åpent 2. pinsedag mellom klokka 14.00 og 20.00.

Det var 18. mars departementet fattet vedtaket om at butikker kan holde åpent 2. pinsedag. Departementet vedtok dette med hjemmel i lov om helligdager og helligdagsfred.

Debatten om 2. pinsedag beviser en gang for alle at politikerne ikke kan holde orden på åpningstidene. Derfor bør regjeringen og Stortinget sørge for å fjerne de siste hindringene i lovverket slik at butikkene selv får bestemme sine åpningstider uten politisk innblanding. Økt frihet for næringslivet vil gi større forutsigbarhet for både forbrukere og næringen.

Mest lest

Arrangementer