Ukategorisert

Er et landsmøtevedtak lite verdt?

Sosialistisk Venstreparti er opprørt og det er forståelig. Dagens utspill fra Erna Solberg er merkelig og også andre bør reagere på Høyres dobbeltspill.

Høyres landsmøte vil trolig gå inn for å la homofile par få adoptere. Likevel vil ikke partiet ta denne saken inn i regjeringssamarbeidet med KrF. Rett og slett fordi Kristelig Folkeparti ikke deler Høyres standpunkt i denne saken. Med en slik innstilling er det ikke rart at Høybråten vinner den ene saken etter den andre i regjeringen.

Høyres leder, Erna Solberg, mener denne saken ikke er så viktig for Høyre. Derfor vil hun ikke risikere regjeringssamarbeidet, melder NRK.

Hvis Høyre ikke mener alvor med et landsmøtevedtak der partiet åpner for å la homofile par få adoptere bør partiet vente med et slikt vedtak. Hvis partiet ikke jobber seriøst for å få gjennomført partiets politikk er det å lure velgerne. Et landsmøtevedtak vil være null verdt dersom det ikke tas med i et eventuelt regjeringssamarbeid etter høstens valg.

De homofile trenger ikke flere festtaler fra politikerne. Nå trengs handlinger. Solbergs utspill er så langt fra en handling som det kan være. Liberaleren beklager utspillet, og håper Høyres partileder møter sterk motbør i denne saken.

0 0 vurderinger
Vurdering
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Petter Horntvedt Burdeshaw
Petter Horntvedt Burdeshaw
16 years ago

Monty Python har indirekte kommentert dette i “Life of Brian”: STAN: I want to be a woman. From now on, I want you all to call me ‘Loretta’. REG: What?! LORETTA: It’s my right as a man. JUDITH: Well, why do you want to be Loretta, Stan? LORETTA: I want to have babies. REG: You want to have babies?! LORETTA: It’s every man’s right to have babies if he wants them. REG: But… you can’t have babies. LORETTA: Don’t you oppress me. REG: I’m not oppressing you, Stan. You haven’t got a womb! Where’s the foetus going to gestate?! You… Read more »

Anonym
Anonym
16 years ago

Etter det jeg mener å vite så er det solid støtte på stortinget for adopsjonsrett for homofile. Forslaget vil jo da få flertall uansett. Da gjør jo ikke Høyres næi så mye likevel.

Det er jo naturlig at partiene må forhandle bort saker ved regjeringssamarbeid. Det spiller jo liten rolle dersom forslaget har såpass solid støtte at det vil få flertall uansett!

Anonym II
Anonym II
16 years ago

“Nei”, ikke “næi”, men det er ikke så viktig. Problemet er at de fleste land i verden er gammeldagse og konservative og sannsynligvis ikke ønsker å gi barn til homofile par. Men noen kommer til å krysse av på “ja” for sånt i noen utviklede land.

Mest lest

Fra arkivet