Ukategorisert

Sier ja til cannabis

Som det første landet i verden tillater nå Canada bruken av cannabis i medisinske preparater.

Multippel sklerose-pasienter blir de første ut, skriver, Times Online.

Den reseptbelagte sprayen Savitex, som består hovedsakelig av cannabis, skal lindre de vanligste MS-symptomene som smerter, muskelkramper og søvnløshet.

Det er det britiske selskapet GW Pharmaceuticals som står bak Savitex, som ventes på det kanadiske markedet i løpet av et par uker.

Denne nyheten bekrefter påstanden til mange som har hevdet cannabis sine positive ringvirkninger. Kanskje kan cannabis i medisinske preparater forandre politikernes syn på cannabis. Også norske politikere trenger nye holdninger.

For Liberaleren er dette en hyggelig nyhet fra Times Online. Det forandrer likevel ikke synet vi har på narkotika. Vi vil fortsatt legalisere. Vårt standpunkt er prinsipielt, ikke pragmatisk.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
16 years ago

Legalisering er meget viktig ikke mist fordi cannabis nå om dagen blir mer og mere forurenset, og bruken er ikke i ferd med å reduseres. Det betyr dårlig helse hos en hel generasjon med ungdommer som bruker cannabis som er forurenset med plastikk og diversje produkter fra oljeindustrien. Dersom det kunne skjedd innen legale rammer, kunne man økt kvaliteten og tilgjengeligheten. At de unge vet at de alltid kan få tak i cannabis, vil bety at de vil ha behov for å gjøre det mindre. Vissheten om tilgjengelighet og legalitet i seg selv gjør det mindre spennende. I tillegg vil… Read more »

Fra arkivet