Ukategorisert

En legalisering vil redusere trykket

Det er ingen hemmelighet at en legalisering av cannabis vil lette trykket på Nederland, som uten tvil opplever at tyske, belgiske og andre turister kommer til landet for å røyke marihuana.

Det er VG som kommer med en artikkel om en minister som vil legalisere cannabis i hele Europa. Liberaleren har forståelse for uttalelsene til denne politikeren. Ministerens legaliseringstanker er ikke basert på en prinsipiell tenking, men mer av praktiske årsaker.

Norge ville ha hatt samme situasjon som det er i Nederland dersom rollene var byttet om. Det er derfor forståelig at det finnes folk i Nederland som vil spre denne trafikken på flere land. En legalisering i hele Europa vil spre trafikken, uten tvil.

Samtidig har Nederland et konkurransefortrinn sammenlignet med andre. De opplever turisme på grunn av sine liberale holdninger ovenfor narkotika. Det nyter blant annet reiselivsnæringen godt av. En liberal praksis gir ringvirkninger som er positive for næringslivet. Dette konkurransefortrinnet kunne myndighetene ha vært flinkere til å utnytte. Økt turisme betyr større økonomisk vekst.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Erik Nilsen
Erik Nilsen
16 years ago

Det er mange grunner til å legalisere – blant annet at folk i Nederland jobber bra selv om cannabis er lov der, at de røyker mindre enn i mange andre Europeiske land, og at det er lettere å få tak i ren cannabis. Det minsker spenningsmomentet, og gjør at brukerne ikke blir utstøtt sosialt – sånn sett hindrer det at de havner i en kriminell løpebane, og at de kan fungere normalt. Dessuten er det en annen fordel ; en som røyker cannabis blir fredelig og slapp – vanligvis unngås slåsskamper mellom fotballhooligans i Holland fordi det tapende laget går… Read more »

Bjørn Jensen
16 years ago

Flott og solid kommentar av deg, Erik!
Det fins så utrulig mange reflekterte folk som nyter cannabis her i landet føler eg. Dei som bruker denna flotte allsidige planta skjønner og er klar over dei negative følgene ved bruk, like mykje som alle dei positive sidene.
Heile forbudet er latterlig, og det oser av lite kunskap rundt emnet når dei fleste politikarane seier noko om det. Dei burde prøve å sette seg iallefall litt inn historia, nytta og egenskapane til Cannabis før dei gjer seg opp ein meining.

Fra arkivet