Ukategorisert

En legalisering vil redusere trykket

Det er ingen hemmelighet at en legalisering av cannabis vil lette trykket på Nederland, som uten tvil opplever at tyske, belgiske og andre turister kommer til landet for å røyke marihuana.

Det er VG som kommer med en artikkel om en minister som vil legalisere cannabis i hele Europa. Liberaleren har forståelse for uttalelsene til denne politikeren. Ministerens legaliseringstanker er ikke basert på en prinsipiell tenking, men mer av praktiske årsaker.

Norge ville ha hatt samme situasjon som det er i Nederland dersom rollene var byttet om. Det er derfor forståelig at det finnes folk i Nederland som vil spre denne trafikken på flere land. En legalisering i hele Europa vil spre trafikken, uten tvil.

Samtidig har Nederland et konkurransefortrinn sammenlignet med andre. De opplever turisme på grunn av sine liberale holdninger ovenfor narkotika. Det nyter blant annet reiselivsnæringen godt av. En liberal praksis gir ringvirkninger som er positive for næringslivet. Dette konkurransefortrinnet kunne myndighetene ha vært flinkere til å utnytte. Økt turisme betyr større økonomisk vekst.

Tags:

Mest lest

Arrangementer