Ukategorisert

Rockemuseet er ikke en offentlig oppgave

Det nasjonale pop og rockemuseet skaper politisk strid. Det er blant politikerne bred enighet om etableringen, men lokaliseringen er et stridsspørsmål.

For liberalister er det ufattelig at det skal brukes skattefinansierte midler på pop – og rockemuseet. Hvis private aktører vil bruke egne penger på å finansiere et slikt prosjekt er det greit, men å bruke skattefinansierte midler er for oss liberalister ikke like opplagt. Politikerne må sette grenser for politikk, og pop og rockemuseet bør falle utenfor det offentlig sektor bør engasjere seg i.

Det har kommet mange utspill om rockemuseet i vår. Det siste på denne fronten er at byrådsleder i Oslo, Erling Lae, reagerer på at SV sin leder støtter trønderforslaget. Det betyr at Kristin Halvorsen ønsker å legge det nasjonale pop- og rockemuseet til Trøndelag, i følge Aftenposten. Lae argumenterer at Halvorsen representerer Oslo på Stortinget.

Rockemuseet bør ikke skape en lokaliseringsdebatt. Rett og slett fordi staten ikke bør blande seg opp i hvor det ligger. De som vil etablere dette, og ta den økonomiske belastningen må få friheten til å ta denne avgjørelsen. Forutsetningen for dette standpunktet er et liberalistisk ståsted der det settes klare grenser for hvilke oppgaver staten skal ha. Rockemuseet bør falle utenfor statens rammer.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
16 years ago

Rock er en amerikansk ting – hvis du har tilbragt litt tid i Amerika så skjønner du fort at for dem så er det en «naturlig» ting – mens for oss andre er den en importert ting. Derfor synes jeg ikke rockemuseet har noe å gjøre i Norge. I hvert fall ikke uten samtidig å ha et technomusee – det er snakk om gamlinger som likte rock i sin ungdom og nå har kommet til makten, og altså gir spenn til dette, men ikke tar techno alvorlig. Selv tar jeg ikke RNB alvorlig. Jeg er en slags gamling jeg også.

Fra arkivet

 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.
 • En merkelig politisk skikkelseEn merkelig politisk skikkelse
  Biografien om Reiulf Steen er svært lærerik hvis du vil lære politisk historie.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.