Ukategorisert

Rockemuseet er ikke en offentlig oppgave

Det nasjonale pop og rockemuseet skaper politisk strid. Det er blant politikerne bred enighet om etableringen, men lokaliseringen er et stridsspørsmål.

For liberalister er det ufattelig at det skal brukes skattefinansierte midler på pop – og rockemuseet. Hvis private aktører vil bruke egne penger på å finansiere et slikt prosjekt er det greit, men å bruke skattefinansierte midler er for oss liberalister ikke like opplagt. Politikerne må sette grenser for politikk, og pop og rockemuseet bør falle utenfor det offentlig sektor bør engasjere seg i.

Det har kommet mange utspill om rockemuseet i vår. Det siste på denne fronten er at byrådsleder i Oslo, Erling Lae, reagerer på at SV sin leder støtter trønderforslaget. Det betyr at Kristin Halvorsen ønsker å legge det nasjonale pop- og rockemuseet til Trøndelag, i følge Aftenposten. Lae argumenterer at Halvorsen representerer Oslo på Stortinget.

Rockemuseet bør ikke skape en lokaliseringsdebatt. Rett og slett fordi staten ikke bør blande seg opp i hvor det ligger. De som vil etablere dette, og ta den økonomiske belastningen må få friheten til å ta denne avgjørelsen. Forutsetningen for dette standpunktet er et liberalistisk ståsted der det settes klare grenser for hvilke oppgaver staten skal ha. Rockemuseet bør falle utenfor statens rammer.

0 0 vurdering
Vurdering

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
15 years ago

Rock er en amerikansk ting – hvis du har tilbragt litt tid i Amerika så skjønner du fort at for dem så er det en “naturlig” ting – mens for oss andre er den en importert ting. Derfor synes jeg ikke rockemuseet har noe å gjøre i Norge. I hvert fall ikke uten samtidig å ha et technomusee – det er snakk om gamlinger som likte rock i sin ungdom og nå har kommet til makten, og altså gir spenn til dette, men ikke tar techno alvorlig. Selv tar jeg ikke RNB alvorlig. Jeg er en slags gamling jeg også.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Myten om Says lovMyten om Says lov
    Ingen seriøse frimarkedstilhengere tror på Says lov – at tilbudet skaper sin egen etterspørsel og at overproduksjon derfor er umulig. Ikke engang Say trodde på Says lov.
  • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
    Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
  • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
    Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.