Ukategorisert

Vil forby nattlig pølsesalg

Det finnes faktisk politikere som vil forby salg av nattmat. Hadde Anne-May Hogsnes, Kristelig Folkeparti, fått bestemme hadde forbrukerne ikke fått kjøpt pølse eller hamburger på nattestid.

Det er ikke bare Kristelig Folkeparti politikere som er lei forsøplingen, men Hognes sin krav om å stenge pølse- og hamburgerbodene samtidig med restaurantene er en sterk overdrivelse, og reduksjon av friheten til både næringsutøvere og forbrukerne.

I fjor sa bystyret i Tønsberg ja til servering døgnet rundt. Det har dessverre medført mer forsøpling. Forbudslinjen er ikke veien å gå. Heller ikke en kollektiv straff. Synderne må tas, gjerne med store bøter. Forsøpling er en uting, og de som forsøpler gjør overgrep mot eiendomsretten, også når forsøplingen skjer i det offentlige rom. Derfor må folks holdninger til eiendommer endres. Politi og vaktselskap kan gjerne prioritere slike uønskede handlinger langt sterkere enn det som gjøres i dag. Ikke gjennom økt bruk av fengsel, men gjennom bøter som svir for folk flest. Det er på tide folks respekt for andres eiendommer økes, også det offentlige rom.

Hognes har et syn som går ut på å straffe folk som ikke gjør noe galt. Det standpunktet tar vi avstand fra. Andre virkemidler bør brukes, og det uten at næringslivet og folk flest får redusert frihet.

Mer om Anne-May Hogsnes sitt utspill kan du lese på NRK Vestfold sine internettsider.

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
15 years ago

KrF’ere har vel aldri vært på fyllen, så de vet ikke at man trenger kjøtt når man er det, og at man dermed blir litt mindre sanseløs. Hadde de vært klar over dette faktum, så hadde de nok skjønt at det er bedre å la det være lovlig og dermed unngå ennå fullere folk.

Pål Magne Ånestad
15 years ago

….i KrF-land så skal ikke folk være på fylla engang, så hvorfor trenger man da fyllemat?

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • 26 år med EU26 år med EU
    I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
  • 7 bøker som har påvirket meg7 bøker som har påvirket meg
    Bøker gir kunnskap og inspirasjon. De kan utfordre og bekrefte. Det er en sann glede å oppdage en god bok.
  • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
    Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.