Ukategorisert

Skjenkekaos i Haugesund

Det er en katastrofe hver gang politikerne tar livet av privat initiativ og næringsaktivitet. Det er like ille at politiske organ forskjellsbehandler en bedrift i forhold til en annen. Formannskapet i Haugesund har klart dette ”kunststykke”.

I følge NRK Rogaland har formannskapet i Haugesund nektet Rica Maritim Hotell og tre andre søkere bevilling for at de skal kunne kalle seg nattklubb. I henhold til norsk lovgivning betyr det nei til å servere alkohol til klokken 03:00. Vedtaket i formannskapet kommer fordi bystyret har satt et tak på bevillinger som kan karakteriseres som utvidet servering.

Rapportene fra Haugesund tyder på at Høyre snudde i saken, og formannskapets vedtak ble enstemmig. Som Høyre-medlem skjemmes skribenten av Høyres standpunkt i denne saken.

Liberaleren er for at næringslivet selv bestemmer sine åpningstider, og dermed også skjenketidene. Markedet vil regulere dette på en god måte dersom politikerne tør å la markedet råde. Slik er det dessverre ikke. Det bevises gjennom det statlige kravet til kommunene om at skjenkingen skal stoppe klokken 03:00.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Liberalister bør være globalisterLiberalister bør være globalister
    Nasjonalisme er en form for kollektivisme. Derfor bør liberalister være globalister.
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
  • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
    I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.