Ukategorisert

Vertshuset brøt likestillingsloven

Serveringsplassen som lot kvinnene betale halv pris for maten hver onsdag har endret praksis. Likestillingsombudet har gitt klart svar om at slik forskjellsbehandling mellom kjønnene er lovstridig.

Vertshuset lot kvinner betale halv pris for maten hver onsdag. Det var tilbudet som denne serveringsplassen prøvde å lokke flere gjester med. Bedriften ble klaget inn for Likestillingsombudet, og ombudet var raskt ute med sin konklusjon, nemlig at dette vertshuset brøt likestillingsloven.

Vertshuset har rettet seg etter lovverket. Nå får både mannfolk og kvinnefolk 50 prosent rabatt på maten hver eneste onsdag.

I den store sammenhengen regner mange en slik sak som en bagatell. Det kan godt hende den er det, men likestillingsloven bryter viktige prinsipp. Nemlig retten til å drive en restaurant eller en bedrift slik driveren selv vil. Vil en bedrift gi en gruppe mennesker, i dette tilfelle kvinner økt rabatt, da må driveren få lov til dette. Statlige reguleringer som innskrenker bedriftenes frihet er hoderystende. Det er utrolig at det finnes lovverk som regulerer prisnivået på et vertshus.

Tror du eksemplet er fantasi fra skribentens side kan du besøke Likestillingsombudet for å få saken bekreftet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer