Ukategorisert

Avisene fikk bøter

Dagens Næringsliv og Finansavisen fikk forelegg på 10 000 kroner på grunn av en annonse for Unibet. Det er ulovlig å annonsere for spilleselskap, unntaket er Norsk Tipping og Rikstoto.

Det var i november 2003 at de to finansaviser tok inn annonser for det britiskbaserte spillselskapet Unibet, noe som er ulovlig etter norsk lov. Lotteritilsynet anmeldte saken til Oslo politidistrikt, som i utgangspunktet la bort saken på grunn av kapasitetsproblemer. Etter at Lotteritilsynet påklaget saken til statsadvokaten, ble den likevel etterforsket. Nå har avisene blitt bøtelagt, skriver Propaganda.

På denne måten er staten, denne gangen i regi av Lotteritilsynet, med på å redigere avisene. Ordet en fri presse får mindre og mindre betydning.

Avisene må selv redigere innholdet, også annonsedelene. Det bør være lov å annonsere for ulike spill. Norsk Tipping bør ikke ha monopollignende rolle på reklamesiden. Dagens lov reduserer friheten for redaksjonene og spillselskapene. Politikerne bør endre loven, og vi frykter at det ikke vil skje, dessverre.

Tags:

Mest lest

Arrangementer