Ukategorisert

Grums fra Westlund

”Dette med en kjønnsnøytral ekteskapslov er noe av det største sludder som noen har funnet på. At noen mennesker er forvirret i hodet sitt og liker folk av samme kjønn kan jo ikke vi politikere bruke masse tid på. Gå til psykolog!”

Denne uttalelsen kommer ikke fra en frustrert gateselger som ikke får solgt sine produkter. De kommer heller ikke fra en drosjesjåfør som har vært våken hele natten, og som naturlig nok er lei og trøtt. Nei, de kommer fra tidligere sentralstyremedlem i Høyre og tidligere fylkesleder i Finnmark Høyre, Birger Westlund. Maken til gammel grums skal en lete lenge etter. At Birger Westlund hadde slike holdninger må være ukjent for flere enn skribenten.

Jon Reidar Øyan er leder i Landsforeningen for homofil og lesbisk frigjøring. De siste månedene har han og andre i organisasjonen drevet en aktiv lobbykampanje overfor Høyres landsmøtedelegater for å få dem til å støtte forslaget om kjønnsnøytral ekteskapslov som kommer opp i helgen. Det ble sendt en e-post til mange Høyre-politikere, også til Birger Westlund. Ut fra Westlund sitt svar bør vi som ønsker en kjønnsnøytral ekteskapslov håpe at hans innflytelse i Høyre er blitt mye mindre det siste året.

I følge Dagsavisen tar flere sentrale Høyre-politikere avstand fra Westlunds uttalelser. Alle fra partileder Erna Solberg til fylkeslederen i Finnmark reagerer. Forhåpentligvis får uttalelsene konsekvenser for den ellers så sindige og hardt arbeidende Høyre-politikeren. Birger Westlund, denne gangen har du virkelig skuffet mange!

Ingen må tro at Birger Westlund er en avdanket politiker som ikke har hatt innflytelse i Høyre. I Finnmark var det han som styrte fylkeslaget, og det med relativ stor suksess. Gjennom det vervet fikk han også plass i partiets sentralstyre. Han har det siste året prioritert jobb, og dermed flyttet fra Finnmark. Derfor har velgerne hørt mindre fra Westlund det siste året. Kanskje like greit ettersom hans liberale legning virker rimelig begrenset.

Mest lest

Arrangementer