Ukategorisert

En dårlig oppfordring

Foreldre må gjerne bruke mer tid sammen med ungene. Den oppfordringen er det enkelt å støtte, men kvalitetstid sammen med familien skal ikke gå på bekostning av jobben.

Foreldre bør skulke jobben for å få tid sammen med barna sine, oppfordrer psykolog Jens Jensenius. Han mener at vi med god samvittighet kan ta et par fridager i halvåret, skriver NRK Finnmark.

Det er en pussig oppfordring Jens Jensenius kommer med. Hvis foreldrene følger oppfordringen vil det betyr at bedriftene må betale regningen for økt kvalitetstid sammen med barna. Å sende regningen for skulk til bedriftene er umoralsk.

Folk må få bruke fritiden slik de selv vil, men mange kunne helt sikkert ha vært flinkere til å prioritere samvær med ungene. Dette er likevel et privat anliggende som hver enkelt familie må vurdere uten innblanding fra andre.

Sosialt samvær må ikke gå på bekostning av bedriftene eller skattebetalerne. NHO reagerer med rette på utspillet fra psykolog Jens Jensenius. For egen regning kan vi legge til at Norge ikke trenger flere skattefinansierte eller lovpålagte bedriftsfinansierte ordninger for barnefamiliene, tvert imot.

Mest lest

Arrangementer