Ukategorisert

En dårlig oppfordring

Foreldre må gjerne bruke mer tid sammen med ungene. Den oppfordringen er det enkelt å støtte, men kvalitetstid sammen med familien skal ikke gå på bekostning av jobben.

Foreldre bør skulke jobben for å få tid sammen med barna sine, oppfordrer psykolog Jens Jensenius. Han mener at vi med god samvittighet kan ta et par fridager i halvåret, skriver NRK Finnmark.

Det er en pussig oppfordring Jens Jensenius kommer med. Hvis foreldrene følger oppfordringen vil det betyr at bedriftene må betale regningen for økt kvalitetstid sammen med barna. Å sende regningen for skulk til bedriftene er umoralsk.

Folk må få bruke fritiden slik de selv vil, men mange kunne helt sikkert ha vært flinkere til å prioritere samvær med ungene. Dette er likevel et privat anliggende som hver enkelt familie må vurdere uten innblanding fra andre.

Sosialt samvær må ikke gå på bekostning av bedriftene eller skattebetalerne. NHO reagerer med rette på utspillet fra psykolog Jens Jensenius. For egen regning kan vi legge til at Norge ikke trenger flere skattefinansierte eller lovpålagte bedriftsfinansierte ordninger for barnefamiliene, tvert imot.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Feirer du Thomas Jefferson?Feirer du Thomas Jefferson?
  Thomas Jefferson oppsummerte liberalismens kjerne i Uavhengighetserklæringen.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
  Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.
 • Individet i det norske samfunnetIndividet i det norske samfunnet
  Direkte og åpen dialog (uten promille) er ikke typisk norsk.