Ukategorisert

Vinspaltene får fortsette

Avisene kan vise bilder av vinflasker og gi karakterer til viner også i tiden som kommer. Regjeringen har ikke planer om å gripe inn mot vinspaltene.

Det har vært spekulert i om de såkalte vinspaltene i avisene vil bli ulovlig ettersom mange regner dette som reklame. Justisdepartementet har tidligere i en høringsuttalelse til alkoholloven karakterisert disse oppslagene som reklame for alkohol.

I følge Vårt Land vil ikke Arbeids – og sosialminister Dagfinn Høybråten forby disse spaltene. For en gangs skyld er ikke denne statsråden en talsmann for forbudet. Det gleder oss, og vi er glade for fortsatt interessant redaksjonelt stoff om god vin sammen med god mat.

Det skulle bare mangle at alkoholspaltene ikke blir ulovlig. Det er en redaksjonell frihet, en ytringsfrihet å fylle avisene med det stoffet som redaktørene, redaksjonene og eierne mener bør ha en plass i utgivelsene. Også denne saken dreier seg om frihet, og heldigvis vant friheten frem denne gangen

Tags:

Mest lest

Arrangementer