Ukategorisert

Politisk vedtatt stillhet

Syns du dagene er stille, litt kjedelige? Det er politikerne som har skylden, verken mer eller mindre. Politikerne har vedtatt pinsestillheten.

Vi er inne i nok en stille tid. Det er ikke en forsinket påskeferie, men pinsehøytiden. Butikkene har ikke lov til å holde åpent, TV – og radiokanaler har hatt begrensninger på hvilke reklame som kan sendes og alle offentlige kontor er stengt. Politiske vedtatt setter en stopper for mye av aktiviteten.

I dag er det lite handel fordi Kultur og kirkedepartementet har helliggjort forskriften om åpningstider 2. pinsedag. Faste utsalgssteder har ikke tillatelse til å holde åpent på denne dagen. Det var ikke så mye å gjøre før politikerne lot næringen selv avgjøre åpningstiden i denne høytiden, men på grunn av press fra organisasjonene snudde statsråden i siste liten.

For liberalister er det naturlig at næringslivet selv bestemmer sine åpningstider. Det er eierne av bedriftene som må ha frihet til å avgjøre hvordan driften skal være.

Like naturlig er det at de ulike TV – og radiokanalene får bestemme innholdet i sendingene, også hvilke reklamer som skal sendes. På grunn av politiske vedtak mistet stasjonene denne muligheten i går, 1. pinsedag. Det er kanalene som skal sette sammen sendingene. Det er ikke en oppgave for staten å ”leke” redaktør.

Pinsen er et godt eksempel på hvordan statlige vedtak stopper aktiviteten og begrenser frihet for mange som ville ha gjort annerledes valg dersom de fikk bestemme selv.

Mest lest

Arrangementer