Ukategorisert

Politisk vedtatt stillhet

Syns du dagene er stille, litt kjedelige? Det er politikerne som har skylden, verken mer eller mindre. Politikerne har vedtatt pinsestillheten.

Vi er inne i nok en stille tid. Det er ikke en forsinket påskeferie, men pinsehøytiden. Butikkene har ikke lov til å holde åpent, TV – og radiokanaler har hatt begrensninger på hvilke reklame som kan sendes og alle offentlige kontor er stengt. Politiske vedtatt setter en stopper for mye av aktiviteten.

I dag er det lite handel fordi Kultur og kirkedepartementet har helliggjort forskriften om åpningstider 2. pinsedag. Faste utsalgssteder har ikke tillatelse til å holde åpent på denne dagen. Det var ikke så mye å gjøre før politikerne lot næringen selv avgjøre åpningstiden i denne høytiden, men på grunn av press fra organisasjonene snudde statsråden i siste liten.

For liberalister er det naturlig at næringslivet selv bestemmer sine åpningstider. Det er eierne av bedriftene som må ha frihet til å avgjøre hvordan driften skal være.

Like naturlig er det at de ulike TV – og radiokanalene får bestemme innholdet i sendingene, også hvilke reklamer som skal sendes. På grunn av politiske vedtak mistet stasjonene denne muligheten i går, 1. pinsedag. Det er kanalene som skal sette sammen sendingene. Det er ikke en oppgave for staten å ”leke” redaktør.

Pinsen er et godt eksempel på hvordan statlige vedtak stopper aktiviteten og begrenser frihet for mange som ville ha gjort annerledes valg dersom de fikk bestemme selv.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer