Ukategorisert

ADVARSEL: Kystpartiet på vippen?

Kjenner du velgere i Finnmark, Troms eller Nordland som vurderer å stemme Kystpartiet, da bør du gi dine advarsler. Kystpartiet kan nemlig komme på vippen etter stortingsvalget, og Roy Waage vil sørge for at partiet velger det rød-grønne alternativet.

Grunnen til ingressen om Finnmark, Troms eller Nordland er at Kystpartiet ligger best an i disse fylkene. Nordland er partiets beste fylke, og sannsynligvis vil partileder Roy Waage trekke mange stemmer i Troms. Det kan bety en rød-grønn regjering etter valget. Waage er nemlig svært rød.

Liberaleren er ikke en forsvarer av dagens regjering. Vi mener ikke at Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre er den perfekte løsningen. Det er likevel flere hakk bedre enn alternativet til Ap, SV og Senterpartiet. Det rød-grønne alternativet vil velge en retning som er vesentlig verre enn den dagens Samarbeidsregjering står for. Derfor ønsker ikke Liberaleren at Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen eller Åslaug Haga inntar regjeringskontorene.

I følge en meningsmåling fra Vårt Land kan Kystpartiet komme på vippen etter høstens valg. Det vil gi en kaotisk situasjon. I tillegg vil Waage sørge for å skifte ut dagens regjering. Roy Waage er en krystning av det verste fra Kristin Halvorsen og Dagfinn Høybråten. Skribenten vil ikke ha en slik bastard i vippeposisjon. Makt til Kystpartiet vil bety økte offentlige utgifter som må finansieres gjennom skatter og avgifter. Makt til Kystpartiet vil bety redusert frihet. Derfor denne advarselen om Kystpartiet.

For mange vil det virke rart å bruke spalteplass med advarsler på et miniputtparti som ikke når over sperregrensen en gang. Kystpartiet vil aldri bli et stort parti, men partiet står sterkt i enkelte deler av landet. Denne styrken kan gi mandat, og sørger mandatet for en vippeposisjon er det sterkt beklagelig.

Kystpartiet bør ikke få politisk innflytelse! Kystpartiet vil i neste periode være det partiet på Stortinget som står lengst unna liberalismen. Det bør si det meste.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Kjell Ivar Vestå
Kjell Ivar Vestå
16 years ago

Det er godt å se at vi blir lagt merke til. Som liberal så bør man være åpen for flere alternativer, ikke sant? Kystpartiet er et sentrumsparti og står alene der og vil utnytte det til fulle. Akkurat der ligger poenget. Hilsen leder i Kystpartiet i Nordland/Kjell Ivar Vestå

Fra arkivet

 • Hva har hjemmelaget syltetøy og akupunktur til felles?Hva har hjemmelaget syltetøy og akupunktur til felles?
  Hvordan vet vi hva som er svindel og hva som ikke er det? Hva er det som gjør at noe løgn bør straffes, men ikke annen type løgn?
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?