Ukategorisert

Et nasjonalistisk folk?

Det er ikke tvil om at mange i Norge er svært nasjonalistiske. Synet på norsk mat, vår feiring av nasjonaldagen, fremmedfrykt og Olympiske Leker på Lillehammer har vært fire eksempler på våre nasjonalistiske følelser.

Nå kan et nytt eksempel legges til listen. Mange nordmenn er nemlig skeptisk til at utenlandske selskap kjøper seg opp i norske bedrifter, men en stor del av befolkningen er positive når oppkjøpene går den motsatte veien. Dette viser nasjonalistisk holdninger, holdninger en liberalist bør ta avstand fra. Det viser at ”vi” lider av økonomisk fremmedfrykt, slik direktør i MMI, Erik Dalen, så godt prøvde å forklare tallene i dag tidlig.

Som liberalist drømmer skribenten om et globalisert marked der landegrenser er et fremmedord.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
16 years ago

Norsk mat er dårligere enn amerikansk mat tilogmed. Det sier litt. Sannsynligvis har vi den dårligste maten i hele vesteuropa. Den er smakløss, ikke ernærende. Folk spiser smak som mange mener smaker direkte vondt og mange mener er dårlig for helsen, fordi de ikke vet bedre (slik som Toro). Død mat. Ikke levende mat. Gammel dårlig mat, med vond smak. Ferskvarene er elendige: melkekyr som ikke blir brukt til mat i andre land fordi de har dårlig smak blir brukt til mat. Sist gang jeg kjøpte indrefilet i Norge smakte den lever. Opplysningskontoret for grønnsaker eller egg eller noe slikt… Read more »

Fra arkivet