Ukategorisert

Et nasjonalistisk folk?

Det er ikke tvil om at mange i Norge er svært nasjonalistiske. Synet på norsk mat, vår feiring av nasjonaldagen, fremmedfrykt og Olympiske Leker på Lillehammer har vært fire eksempler på våre nasjonalistiske følelser.

Nå kan et nytt eksempel legges til listen. Mange nordmenn er nemlig skeptisk til at utenlandske selskap kjøper seg opp i norske bedrifter, men en stor del av befolkningen er positive når oppkjøpene går den motsatte veien. Dette viser nasjonalistisk holdninger, holdninger en liberalist bør ta avstand fra. Det viser at ”vi” lider av økonomisk fremmedfrykt, slik direktør i MMI, Erik Dalen, så godt prøvde å forklare tallene i dag tidlig.

Som liberalist drømmer skribenten om et globalisert marked der landegrenser er et fremmedord.

Mest lest

Arrangementer