Ukategorisert

Dustegebyr skal kåres

TV2 Nettavisen holder på å kåre Norges teiteste gebyr. Det er godt å registrere et stort engasjement blant leserne. I tillegg kryr det av gebyr som kan karakteriseres som teite.

I denne serien har redaksjonen allerede presentert bestillingsgebyr hos Widerøe, serviceavgift hos Ticnet, gebyr ved utstedelse av pass, tinglysningsgebyr, fakturagebyr, dokumentavgiften, omregistreringsavgiften, rullegebyr hos Posten, ekspedisjonsgebyr hos Netthandelen.no, gebyr på kjøp av kinobilletter, girogebyr hos Postbanken, bagasjegebyr på drosjeturen, vekslegebyr i bank, moms på frakt ved import, gebyr på barnebidrag og TV-lisensen. Ennå er det mange kandidater som skal presenteres.

Det kryr av mange teite gebyr. Tilleggsavgiftene hos private aktører irriterer ikke skribenten så mye. Der er det vi forbrukere som har makten. Vi kan velge andre leverandører, og gjør mange nok dette vil markedet fremtvinge endringer i gebyrpolitikken hos private bedrifter.

Det som er irriterende er avgiftene som staten tar. Politikerne kaller det gebyr, men det er en ekstra skatt for å finansiere offentlig sektor. I Nettavisens liste kryr av slike eksempler, alt fra moms på frakt ved import til NRK-lisensen.

Forhåpentlig følger også stortingspolitikerne og regjeringsmedlemmene på denne serien fra TV2 Nettavisen. Politikerne kan umulig være uberørt av alle de tåpelige avgiftene befolkningen er pålagt for å finansiere en stor offentlig sektor.

Har du eksempler på tåpelige gebyr, da er oppfrodringen å sende en e-post til Øyvind Henriksen i TV2 Nettavisen.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
16 years ago

Boligskatt på 28% ved utleie av egen bolig selv om du kun eier én bolig, noe som fører til at utleier får dårligere levevillkår i sin nye bolig, er et dustete gebyr.

Fra arkivet

 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Prøysenisme er god liberalismePrøysenisme er god liberalisme
  “Å forklare essensen av liberalisme gjennom Alf Prøysen, sier du?” Check!
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.