Ukategorisert

Dustegebyr skal kåres

TV2 Nettavisen holder på å kåre Norges teiteste gebyr. Det er godt å registrere et stort engasjement blant leserne. I tillegg kryr det av gebyr som kan karakteriseres som teite.

I denne serien har redaksjonen allerede presentert bestillingsgebyr hos Widerøe, serviceavgift hos Ticnet, gebyr ved utstedelse av pass, tinglysningsgebyr, fakturagebyr, dokumentavgiften, omregistreringsavgiften, rullegebyr hos Posten, ekspedisjonsgebyr hos Netthandelen.no, gebyr på kjøp av kinobilletter, girogebyr hos Postbanken, bagasjegebyr på drosjeturen, vekslegebyr i bank, moms på frakt ved import, gebyr på barnebidrag og TV-lisensen. Ennå er det mange kandidater som skal presenteres.

Det kryr av mange teite gebyr. Tilleggsavgiftene hos private aktører irriterer ikke skribenten så mye. Der er det vi forbrukere som har makten. Vi kan velge andre leverandører, og gjør mange nok dette vil markedet fremtvinge endringer i gebyrpolitikken hos private bedrifter.

Det som er irriterende er avgiftene som staten tar. Politikerne kaller det gebyr, men det er en ekstra skatt for å finansiere offentlig sektor. I Nettavisens liste kryr av slike eksempler, alt fra moms på frakt ved import til NRK-lisensen.

Forhåpentlig følger også stortingspolitikerne og regjeringsmedlemmene på denne serien fra TV2 Nettavisen. Politikerne kan umulig være uberørt av alle de tåpelige avgiftene befolkningen er pålagt for å finansiere en stor offentlig sektor.

Har du eksempler på tåpelige gebyr, da er oppfrodringen å sende en e-post til Øyvind Henriksen i TV2 Nettavisen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer