Ukategorisert

Færre skal gjennomføre tjenesten

I år vil Forsvaret innkalle ca 8 000 som skal gjennomføre førstegangstjenesten. Det er en nedgang. Det betyr at færre og færre blir innkalt til førstegangstjenesten, noe som gjør ordningen blodig urettferdig.

I følge TV2 Nettavisen skal Forsvaret fordele innkallingen av vernepliktige over flere perioder. På den måten mener forsvarssjefet at beredskapen blir høyere fordi trente avdelinger alltid er til stede i Norge.

Omleggingen gjør at Forsvaret fortsatt kan redusere tallet på antall ungdom som må gjennomføre denne tjenesten.

Liberaleren har tidligere brukt prinsipielle argument mot hele verneplikten. Vi er motstandere av at staten tar deler av folks liv gjennom tvang. Det prinsipielle ligger fortsatt fast, men det er også et argument mot verneplikten at så få blir innkalt. Det gjør ordningen blodig urettferdig. Et lite mindretall må bære alle ulempene gjennom å godta innkallingen til Vernepliktverket.

Et lite mindretall må altså gjennomføre en tvangstjeneste for staten. I et år må en del unge norske menn gi opp deler av sin frihet. Mange går glipp av utdannelse og god fortjeneste gjennom lønnet arbeid i det sivile. Det er på tide politikerne reagerer på denne urettferdigheten, og avvikler hele verneplikten. Tiden er overmoden for et systemskifte i Forsvaret.

Tags:

Mest lest

Arrangementer