Ukategorisert

Færre skal gjennomføre tjenesten

I år vil Forsvaret innkalle ca 8 000 som skal gjennomføre førstegangstjenesten. Det er en nedgang. Det betyr at færre og færre blir innkalt til førstegangstjenesten, noe som gjør ordningen blodig urettferdig.

I følge TV2 Nettavisen skal Forsvaret fordele innkallingen av vernepliktige over flere perioder. På den måten mener forsvarssjefet at beredskapen blir høyere fordi trente avdelinger alltid er til stede i Norge.

Omleggingen gjør at Forsvaret fortsatt kan redusere tallet på antall ungdom som må gjennomføre denne tjenesten.

Liberaleren har tidligere brukt prinsipielle argument mot hele verneplikten. Vi er motstandere av at staten tar deler av folks liv gjennom tvang. Det prinsipielle ligger fortsatt fast, men det er også et argument mot verneplikten at så få blir innkalt. Det gjør ordningen blodig urettferdig. Et lite mindretall må bære alle ulempene gjennom å godta innkallingen til Vernepliktverket.

Et lite mindretall må altså gjennomføre en tvangstjeneste for staten. I et år må en del unge norske menn gi opp deler av sin frihet. Mange går glipp av utdannelse og god fortjeneste gjennom lønnet arbeid i det sivile. Det er på tide politikerne reagerer på denne urettferdigheten, og avvikler hele verneplikten. Tiden er overmoden for et systemskifte i Forsvaret.

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eirik Haver
16 years ago

Venter på en eventuell innkallelse som kan komme i løpet av 4 dager. Har ingen ønsker om «tjene mitt land» som er så fantastisk. Ikke bare er førstegangstjenesten en form for slaveri, ikke bare er det norske forsvar ufattelig unødvendig, samtidig skulle mye av forsvarets oppgaver allerede vært overtatt av private aktører. Fagforeningene skriker over at bedrifter ansetter utenlandske arbeidere for en billig penge, har de glemt at i hæren jobber trailersjåfører, kokker, flyplasspersonell, etc. for 111 kroner dagen? Jeg ser ingen som klager på disse lønningene? Så hva skjer hvis jeg nekter? Joda da blir det betinget fengsel, noe… Read more »

VamPus
16 years ago

Vel, dette er vel den gamle argumentasjonen om hvorvidt ikke kvinner også burde bli innkalt i likestillingens navn. Men en urettferdig og prinsippiell gal ordning blir ikke mer rettferdig eller bedre av at flere rammes av den. Eller mener Liberaleren at det en prinsippielt bedre at alle unge menn blir innkalt og blir fratatt sin frihet?

Bort med verneplikten. Kan alternativt erstattes med en automatisk telefonsvarer som sier «Vi overgir oss» på alle verdens språk. Tror Frankrike allerede har en sånn…

Anonym
Anonym
16 years ago

Kvinner bør også inkalles. Og likestilling i Skandinavia, det betyr ofte at man er motstander av å være levende. At intet moro kan vises på TV eller reklameplakater, slik som i andre land. Dette fører til et kjedeligere liv.

Ralf Viggum
Ralf Viggum
16 years ago

Norge er et godt land å bo i og her er vi borgere med de rettigheter OG PLIKTER det innebærer. Dere er bare for store egoister til å gjøre noe for fellesskapet.

Eirik Haver
16 years ago

«Å gjøre noe for samfunnet» Jeg tror faktisk ikke det er et menneske i hele norge som ville hatt meg til å forsvare seg i tilfelle krig. Samtidig hvis man påstår at det er å gjøre noe for samfunnet å gjennomføre førstegangstjeneste; Dette er nemlig en stor økonomisk belastning for samfunnet, forsvarsbudsjettet i fjor røk med 1 mrd. kroner. Hadde det da ikke vært bedre at jeg for eksempel arbeidet et år og skattet for inntekten. Når man først lever i et ekkelt sosialdemokrati ser jeg faktisk heller at skattepenger brukes fornuftig, istedenfor til å tvinge mennesker til å gjøre… Read more »

Fra arkivet