Ukategorisert

Gode erfaringer fra Danmark

Avgiftreduksjonen førte ikke til en drastisk økning i konsumet slik det politiske flertallet gang på gang bruker i sin skremselspropaganda. Tvert imot! Nå bør Norge komme etter, og avgiftskåte politikere i Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, SV, Kystpartiet, Arbeiderpartiet, Venstre og Høyre har ikke erfaringer fra Danmark på sin side.

Tall fra Danmarks Statistikk viser at spritkonsumet gikk noe opp, men at alkoholforbruket i Danmark samlet sank med tre prosent i 2004, sammenlignet med 2003. Det skjedde i et år da danskene reduserte spritavgiften med 45 prosent, skriver VG.

Dagfinn Høybråten har nå dårlige kort på hånden for å bevare de norske alkoholavgiftene. Han og det politiske flertallet bør sørge for en kraftig reduksjon. Hvis avgiftene ikke settes ned er politikernes vilje til å gjøre noe med grensehandel og smugling fullstendig fraværende.

Alternativet for de avgiftskåte politikerne blir å skifte argumentasjon. Vri fra alkoholpolitiske argument til at avgiftene på alkohol er med på å finansiere en voldsom stor offentlig sektor, og at staten er avhengig av disse pengene for å finansiere alt fra helse, kulturtiltak, veier til skoler.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
16 years ago

Vi må nok enda vente litt før svenskene kutter, muligens etter nyttår vil de gjøre det, og da vil Norge nesten garantert følge etter. Det trassige i Sverige er imidlertid at samtidig som avgifter reduseres, settes aldersgrenser opp, slik planlegges det i hvert fall, og Høybråten vil sikkert gjøre det samme i Norge. Jaja, blir nok trassig å feire sin 18-års dag i år, like etter som jeg nok må finne meg i å vente i to år til for å få kjøpe øl! (svenskene planlegger 20 år på alt) Nå begynner jeg å se meg møkka lei av dette… Read more »

Anonym
Anonym
16 years ago

Vi må nok enda vente litt før svenskene kutter, muligens gjør de det etter nyttår, og da vil Norge ganske sikkert følge dem.

Det tragiske er at svenskene til gjengjeld planlegger å sette aldersgrensene opp, noe Høybråten sikkert vil kopiere.

Nå er jeg temmelig lei av dette tøvet!
Helst ser jeg at alle restriksjoner på alkohol oppheves, nå må det bi slutt på at vi skal ha restriksjoner på en vare bare fordi den er skadelig!

Anonym
Anonym
16 years ago

Vi må nok enda vente litt før svenskene kutter, muligens gjør de det etter nyttår, og da vil Norge ganske sikkert følge dem.

Det tragiske er at svenskene til gjengjeld planlegger å sette aldersgrensene opp, noe Høybråten sikkert vil kopiere.

Nå er jeg temmelig lei av dette tøvet!
Helst ser jeg at alle restriksjoner på alkohol oppheves, nå må det bi slutt på at vi skal ha restriksjoner på en vare bare fordi den er skadelig!

Fra arkivet