Ukategorisert

Widerøe bør granskes

Når Widerøe kansellerer avganger uten en god grunn bør Samferdselsdepartementet straffe selskapet gjennom å trekke inn deler av statstilskuddet.

Samferdselsdepartementet skal undersøke om Widerøe brøt konsesjonsvilkårene når de innstilte flyavganger i påvente av streik det ikke ble noe av, melder NRK Finnmark. Det siste året har Widerøe kansellert utrolig med avganger. Ikke bare i Nord-Norge, men i store deler av landet.

Dette flyselskapet lever av subsidier. Skattefinansierte midler brukes på anbudsnettet. Statsstøtte er beklagelig, men selskapet skal uansett ikke ha tilskudd for en tjeneste de ikke yter. Derfor bør departementet granske og kutte tilskudd til Widerøe. Ikke bare i forbindelse med streiken, men på alle avganger som selskapet kansellerer uten en god grunn.

Mest lest

Arrangementer