Ukategorisert

Spill i fri konkurranse

Liberaleren mener de som vil spille om penger må få benytte de selskapene de vil. Det er tipperne som tjener på at det er konkurranse om kundene.

Vårt standpunkt står i sterk kontrast til standpunktet som flere politikere og idrettstopper har. Til VG sier kulturminister Valgerd Svarstad Haugland at nordmenn bør være solidariske med norsk kultur og breddeidrett, og velge Norsk Tipping som leverandør av tippetjenester.

De fleste tipper ikke for å støtte verken idrett eller kultur, men for å vinne. Konkurransen om spillerne gjør at selskapene konkurrerer om å gi spillerne best mulig vilkår. Derfor har mange utenlandske selskap mye bedre odds enn det Norsk Tipping kan tilby. Denne konkurransen tjener forbrukerne på, og det må politikerne forstå.

Kulturministeren vil aldri klare å forby utenlandske selskap, og dermed har problemstillingen om at Norsk Tipping tjener mindre enn før kommet for å bli. Politikerne bør la markedet råde, og for å få til dette må innstillingen endres betydelig. Det må være fri etableringsrett og norsk Tipping må baseres på kommersiell drift uten statlig innblanding, statlig eierskap eller en fordelingsnøkkel som sier at selskapet skal dele ut penger til idrett og kultur.

Skribenten benytter utenlandske selskap, og har overhode ikke dårlig samvittighet. Disse selskapene gir betydelig bedre vilkår enn det Norsk Tipping klarer å gi, og dermed er valget veldig enkelt. Norsk Tipping blir et dårlig alternativ, og derfor taper selskapet mange kunder for tiden.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Antirasistisk Senter trivialiserer fascismenAntirasistisk Senter trivialiserer fascismen
  Antirasistisk Senter bidrar til å senke sensitiviteten til fremmedfiendtlige og autoritære tanker.