Ukategorisert

Et herlig dansk forslag

Den danske politikeren, Margit Kjeldgaard, vil fremme forslag om legalisering av hasj i Danmark. Liberaleren støtter forslaget, og forventer at norske politikere følger opp med lignende forslag i den norske nasjonalforsamlingen.

Fra sitt kontor på Folketinget viser Kjeldgaard i Enhetspartiet frem forslaget om legalisering av hasj, skriver VG. Debatten kommer opp om noen få dager, nemlig 7. juni.

Margit Kjeldgaard legger ikke skjul på at hun selv røyker hasj, og ønsker å gjøre dette uten å bryte loven. Dessverre vil ikke forslaget bli vedtatt, men det er viktig å fremme forslag som skaper prinsipielle debatter. Et forslag om legalisering av hasj skaper en prinsipiell meningsutveksling. Derfor bør også norske stortingspolitikere som er i opposisjon til dagens ruspolitikk komme etter. Liberaleren vil mer enn gjerne ha et lignende forslag og likens debatt i Norge også.

Våre hilsninger går i dag til Danmark, og politikeren Margit Kjeldgaard. Lykke til!

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Audun Danielsen
Audun Danielsen
16 years ago

Danmark har jo prøvd nesten-legalisering før, og såvidt meg bekjent var det ingen som døde av å røyke hasj. Dessverre ville dagens borgerlige regjering «rydde opp» i Christiania med det resultat at hasjhandelen er overtatt av kriminelle. Flere mennesker har blitt drept i brutale oppgjør.

Hvor mange skal dø før vi forstår at forbudet gjør mer skade enn stoffet selv?

http://www.isil.org/resources/lit/ending-drug-ntmre.html

L
L
16 years ago

At narkotikamisbrukere bruker sitt eget misbruk som argument for dekriminalisering, gjør ikke noe annet enn å skade dekriminaliseringssaken. Det er allerede et stort problem at folk ikke evner å skille mellom å være for dekriminalisering og å være for narkotika, og således er det svært viktig at man ikke gir inntrykk av å ha vikarierende motiver når man argumenterer for dekriminalisering.

Anonym
Anonym
16 years ago

Hva er galt med å bruke samtidig som du er for dekriminalisering? Skal man være totalt avholdende for å ha legitimitet nok til å argumentere for alkohol? Høres ikke ut som en intelligent måte å resonnere på for meg.

Titan Uranus
Titan Uranus
16 years ago

Sitat Cartman, South Park:
«Hippies! Goddamn hippies! All this talk about saving the world, and all you do is smoke pot all day and smell bad!»

coq10
12 years ago

znbo eswrvoa

maxaman
12 years ago

yozlr

Gabun
Gabun
12 years ago

«At narkotikamisbrukere…»

Allerede her begår du en feil som gjør at du seriøst bør ta to skritt tilbake.

En narkotikabruker er ikke nødvendigvis en misbruker.

Eyh L, hvorfor misbruker du vann?

Fra arkivet