Ukategorisert

Vil tvinge folk på trafikk-kurs

Administrerende direktør i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund, Leif N Olsen, ønsker at alle bilsjåfører skal tvinges på oppfriskningskurs hvert tiende år. Samferdselsministeren er dessverre enig med Olsen.

Olsen hevder i Dagsavisen at billister ringer daglig for å spørre om parkeringsavstander, regler for kjøring i rundkjøringer og hvordan de skal forholde seg til vikeplikt. Selv om noen sjåfører lurer på enkelte ting, eller vil oppfriske sin opplæring bør ikke alle gjennom tvang gjennomgå samme opplæring. Det bør ikke bli tvungen oppfriskningskurs for billister.

Finansnæringens Hovedorganisasjon liker tydeligvis Olsens forslag, men de mener kurset må være gratis for deltakerne. Liberaleren bytter ordet gratis til skattefinansiert, og dermed utelukker vi den tanken. Det vil være prinsipielt galt at slike kurs skal betales over offentlige budsjett, og staten vil få en ny tjeneste som må finansieres gjennom skatter og avgifter.

Kjøreopplæringen bør på alle felt baseres på frivillighet. Det betyr at de som mener de trenger mer opplæring tar dette, og betaler for opplæringen. Trafikanter som mener de kjenner regelverket godt nok lar vær å gjennomføre flere kurs i bilkjøring. Slik har det for folk flest vært i flere tiår. Det er ingen grunner til å forandre denne praksisen nå.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Audun Danielsen
Audun Danielsen
16 years ago

Er det ikke rimelig at de som eier veiene (dessverre staten) krever en viss kompetanse av de som kjører på dem? I en fri verden med privateide veier tror jeg veifirmaene ville ha krevd det samme av sine kunder. Folk blar velvillig opp titusener av kroner av egen (eller foreldrenes) lomme for å ta førerkortet. Å eie og bruke bil koster ytterligere titusener i året. Jeg synes ikke et oppfriskningskurs eller ny oppkjøring hvert tiende år til en kostnad av et par tusen kroner er særlig kontroversielt, så lenge vi betaler dette selv. Kanskje dette kunne gjennomføres uten at det… Read more »

Fra arkivet