Ukategorisert

Skjerp dere!

Liberalister kan uten tvil slutte seg til oppfordringen til byrådslederen i Oslo, Erling Lae. Folk må skjerpe seg! Ikke bare i Oslo, men overalt hvor folk gjør hærverk i det offentliges rom eller på andre private eiendommer.

Aftenposten presenterer noen nedslående tall om hvor mye søppel som feies fra sentrumsgatene i Oslo hver eneste uke. Folk som verdsetter eiendomsretten høyt må reagere på slike tall.

Vår oppfordring til folk er enkel. Skjerp dere! Dessuten anbefaler skribenten artikkelen som Bent Johan Mosfjell skrev i juni 2004. Artikkelen anbefales, selv om den er over ett år gammel.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
16 years ago

Vi plukker i hvert fall opp hundelorten etter oss, hvilket er mer enn man kan si om de fleste andre steder i verden. Oslo er faktisk en veldig ren by sammenliknet med andre byer, og jeg synes dette virker overdrevet. Men det er nok et økende problem verden over. I India er folk vant til å kaste ting på bakken, fordi tradisjonellt ble ting solgt i beholdere av leire som ville bli til jord dersom de ble kastet i gaten. Men nå kaster de altså plastikk og alt mulig av gammel vane ! I Frankrike plukker ingen opp hundebæsjen sin,… Read more »

Eirik Haver
16 years ago

«vi plukker da hvert fall opp hundelorten etter oss»… Seriøst så gjør ikke alle det her, er alltid like deilig når man vandrer seg en tur de sene nattestimer på vei hjem til en jente, går inn til henne og plutselig merker at det er en flekk med hundebæsj på teppet hennes….. Man skal ikke sammenligne seg med andre, man skal sammenligne seg med idealer, noe som politikerne for lengst har glemt.

Anonym
Anonym
16 years ago

Jeg synes det er trivelig med litt hundebæsj. Jeg mener det er bedre å la den ligge i en del tilfeller, f.eks. i skogen, der den kan gå tilbake til naturen. I tillegg er det en påminnelse om at det finnes litt uorden, også i Norge.

Fra arkivet