Ukategorisert

Vil ha færre utlendinger til Norge

Hittil har regelen om minimumsinntekt på 190.000 kroner bare hatt betydning for utenlandske statsborgere. Nå kommer den også til å gjelde nordmenn hvis regjeringen får det som den vil.

Det skal bli vanskeligere å ta med utenlandske ektefeller til Norge. Regjeringen vil gjøre de økonomiske kravene strengere.

Årsaken til de skjerpede kravene er at denne typen innvandring er blitt den viktigste årsaken til innvandring til Norge. Det er kvinner fra Thailand og Russland og menn fra Irak som utgjør den største økningen, skriver NRK Tekst-TV. Kommunal- og regionaldepartementet mener at mange av ekteskapene er falske, og foreslår å innføre inntektskrav til nordmenn som henter ektefelle i utlandet.

Selvsagt har ikke alle nordmenn med utenlandske ektefeller inngått ekteskap i den hensikt å ”hente hjem” en utenlandsk kvinne eller mann. Kjærligheten er naturligvis individuell, og kjenner derfor ikke alder, landegrenser, verdensdeler eller kjønn. Med bakgrunn i et slikt syn er regjeringens krav skuffende. Det bør ikke automatisk være et politisk mål å begrense innvandringen til Norge. Det er liten tvil om at det er regjeringens målsetning.

Hadde staten hatt store utgifter på grunn av at utenlandske ektefeller kommer til Norge er det forståelig at politikerne retter et søkelys på problematikken. Ingen ting tyder på store offentlige utgifter. Derfor reagerer Liberaleren på regjeringens holdning om å begrense innvandringen til Norge. Samarbeidsregjeringen bør ha et annerledes utgangspunkt, nemlig at et ”fargerikt fellesskap” er positivt for vårt samfunn.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lady
Lady
16 years ago

Vi utelendingene har det vanskelig som det er her i Norge,vi blir ikke godtatt som vi burde helt 100% og dere komme med flere og flere regler.Bør det ikke bli slutt snart da? Å ikke kunne ha sin kjærlighet i nærhenten før du blir gammel må da være et mareritt,det er jo lev så lenge du er ung,for når du blir gammel er det ikke mer enn baran dine du kommer til å tenke på.Og her må vi streve med å få våre kjære hit til Norge,hvorfor skal det i allefall være slik?? Dere kan heller slutte å ta imot… Read more »

Simon Thorbjørnsen
16 years ago

Hei Bønna, kan du ikke slette Knugs «innlegg». Jeg finner det sjenerende å høre på slike infantile skjellsord.

Utlendinger er en sammensatt gruppe, for å si det mildt. Noen av dem en trussel og en byrde. Andre omsetter for 2 millioner pr pers pr år i vårt firma. Staten lever på dem.

Simon Thorbjørnsen
16 years ago

Takk det samme, Bønna. Joda, vi lever i spennende tider og det er mye moro (og litt umoro) som skjer for tiden. Og så er det snø, tidellibom.

hildemor
hildemor
15 years ago

ja, som man kan se så kommer norge aldri til å forandre seg, og etter å ha lest dette, er jeg inmari glad for at jeg ikke bor der lengre…men herregud, snakk om å være et menneske her da..andre land har ikke så store problemer med invandere, tror dere virkelig folk drar till norge fordi de had lyst! nei de har ikke noe valg,og kanskje forventer at de blir velkommet, men de får se. først og fremst så er denne regelen sikkert rasistisk, tror ikke de hvite kommer til og bli ramment av denne regelen, synes syn på deres patetiske… Read more »

Fra arkivet