Ukategorisert

Hjelp, et nytt forbud!

Et forbud på nettspill må være umulig å håndtere for myndighetene. Staten kan selvsagt blokkere ulike nettsider, men det er mulig for datakyndige nettspillere å gå rundt en eventuell blokkering.

Et flertall på Stortinget vil i følge NRK forby utenlandske nettspill. Politikerne jobber med et forbud mot å delta på gambling som ikke er i regi av Norsk Tipping.

Et slikt forbud strider mot prinsippet om at folk må få gjøre hva de vil med egne penger. Det vil også være umulig å håndtere forbudet. Hvordan skal staten hindre at skribenten deltar på spill via Expekt.com ? Teoretisk kan staten blokkere denne internettsiden, men en slik blokkering er mulig å oppheve gjennom ulike triks. Dermed vil det være umulig å gjennomføre forbudet som stortingspolitikerne ønsker.

Liberaleren er motstandere av et forbud. Vi mener at folk må få bruke egne penger hvor de vil, også på gambling. Et forbud som blir overholdt vil redusere den personlige friheten kraftig, og det vil stimulere til et gigantisk svart marked.

Tags:

Mest lest

Arrangementer