Ukategorisert

Praktiserer en hardere linje

Signalene om at Forsvaret vil praktisere en hardere linje for de som vil utsette førstegangstjenesten er ikke hyggelig. Mange unge menn kan ødelegge to år med studier dersom de blir innkalt om vinteren.

For Liberalerens lesere er det ingen overraskelse at vi er imot verneplikten. Staten stjeler deler av folks liv gjennom verneplikten. Noe vi regner som et forkastelig og umoralsk system.

TV2 Nettavisen skriver at Forsvaret vil praktisere en hardere linje ovenfor de som ønsker og trenger utsettelse av tjenesten. For mange kan dette medføre at staten ødelegger to studieår.

Det er et lite mindretall som gjennomfører førstegangstjenesten. Det betyr at denne gruppen tar belastningen for det såkalte fellesskapet. Det skulle i utgangspunktet bety at Vernepliktverket prøvde å være så fleksibel så mulig med innkallingene. Den harde linjen kan virke mot sin hensikt. Flere nekter av overbevisningsgrunner, og hele ordningen står i fare. Ingen ting hadde gledet en liberalist og militærnekter mer om det skulle bli utfallet av Forsvarets tøffhet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer