Ukategorisert

Praktiserer en hardere linje

Signalene om at Forsvaret vil praktisere en hardere linje for de som vil utsette førstegangstjenesten er ikke hyggelig. Mange unge menn kan ødelegge to år med studier dersom de blir innkalt om vinteren.

For Liberalerens lesere er det ingen overraskelse at vi er imot verneplikten. Staten stjeler deler av folks liv gjennom verneplikten. Noe vi regner som et forkastelig og umoralsk system.

TV2 Nettavisen skriver at Forsvaret vil praktisere en hardere linje ovenfor de som ønsker og trenger utsettelse av tjenesten. For mange kan dette medføre at staten ødelegger to studieår.

Det er et lite mindretall som gjennomfører førstegangstjenesten. Det betyr at denne gruppen tar belastningen for det såkalte fellesskapet. Det skulle i utgangspunktet bety at Vernepliktverket prøvde å være så fleksibel så mulig med innkallingene. Den harde linjen kan virke mot sin hensikt. Flere nekter av overbevisningsgrunner, og hele ordningen står i fare. Ingen ting hadde gledet en liberalist og militærnekter mer om det skulle bli utfallet av Forsvarets tøffhet.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eirik Haver
16 years ago

Er i denne situasjonen selv. Var på sesjon i vår, og fant ut at når man først skal kaste bort et år av livet sitt som slave kan det iallfall legges til rette med studiene. Jeg kontaktet derfor forsvaret i noe etterkant av sesjonen, de sa da at de ikke hadde satt meg opp på noe tidspunkt for min førstegangstjeneste, men at de kunne sette meg opp i august. Jeg har den dag i dag ikke mottatt noen innkallelse, og derfor vil ikke bli innkalt i August. «heldigvis» oppererer forsvaret med en «lang» 3-måneders innkallingsfrist. Men selvfølgelig kan jeg bli… Read more »

dimme
dimme
16 years ago

Liberalen kunne godt ha skrevet lenken for den eneste aktive dimmesiden på nettet: http://www.dimme.cjb.net Liberalen sier at våre metoder ikke er ønskelige fordi man velger den enkle veien og ikke går i fengsel for sitt syn. Liberalen tar feil i denne saken. Det faktum at flere er bestemt på å slippe gjør at DNF har færre mennesker å velge mellom, noe som i seg selv er et passende tidspunkt da invasjonsforsvaret bygges ned, og dermed påkrevd arbeidskapasitet. At man får opplyst hvor enkelt det er å komme seg unna verneplikten har også vært med å tvunget Forsvaret og Stortinget til… Read more »

Fra arkivet