Ukategorisert

Hard mot de harde

Jan Simonsen kaller det hard mot de harde. Skribenten kaller det for populære og forenklet løsninger som ikke vil være med på å kjempe kriminalitet.

Jan Simonsen har lansert sin egen valgplakat. Han bruker Fantomets motto ”Hard mot de harde”. Han vil bekjempe kriminalitet med løsninger skribenten vil kalle billige poeng for å skaffe velgere. Lengre fengselsstraffer, registreringer og hardere kår for de innsatte er kjente momenter i Simonsens oppskrift. Demokratene er ikke i stand til å løse kriminalproblematikken med denne politikken.

Jan Simonsen, som i følge Demokratene er kjent som Norges mest hardhente kriminalpolitiker, burde hatt en tid innenfor murene, gjerne i form av en ubetinget dom. Da ville han ha lært mer om kriminalpolitikk enn det han har klart i løpet av noen perioder på Stortinget.

For mange som kaller seg liberal er det enkelt å ta avstand fra store deler av punktene i Demokratenes partiprogram i kategorien ”Lov og orden”. Skribenten har problemer med å ta Demokratene på alvor i flere av programpostene. Hvis de virkelig mener dette, hvordan i all verden skal det gjennomføres? Partiprogrammet bryter med dagens politikk, den humane praksisen og liberale verdier. Kriminalpolitikken til Demokratene stinker. Det gjør vondt innerst i hjerteroten at det finnes politikere som går til valg på mange av disse punktene. Jan Simonsen og Demokratene gjør hva de kan for å oppnå oppslutning. La oss håpe den kriminalpolitiske bløffen blir avslørt av velgerne før valgdagen i september.

Ingen av Liberalerens skribenter har den perfekte oppskriften på hvordan kriminalitet kan bekjempes. Sannsynligvis vil det alltid være noen som gjør uønskede handlinger fordi mennesker handler ulikt og tenker forskjellig. Ingen politikere eller politiske parti har hevd på den perfekte kriminalpolitikken. Ingen har en politikk som vil forhindre ran, drap og andre alvorlige forbrytelser.

Norge har prøvd å føre en human politikk. Vi har en betydelig strafferamme for alvorlige forbrytelser. Samtidlig er politikken human fordi kriminelle skal få mulighetene til å komme tilbake til samfunnet som lovlydige borgere. For mange fungerer dette, men ikke for alle. Skribenten har tro på en videreutvikling av denne linjen. Det vil ikke forhindre kriminalitet, men det kan i mange tilfeller gjøre kriminelle til lovlydige borgere. Går gjengangskriminaliteten ned ville mye ha vært gjort i kampen for kriminalbekjempelse. Derfor er den humane linjen riktig og viktig, stikk i strid med det Demokratene og noen andre parti foreslår.

Mest lest

Arrangementer