Ukategorisert

Teltforbud for jordbærplukkere

Jordbærplukkerne mener selv de bor bra, men Arbeidstilsynet og LO reagerer på at arbeidstakerne bor i telt ved den gården de jobber. Flyttes teltene til naboen, da er det helt i orden.

Fra og med denne sesongen er det forbudt for jordbærplukkere å sette opp telt rundt åkeren de skal høste, vel å merke hvis det er i bondens regi. Arbeidsmiljøloven stiller strenge krav når arbeidstagere tilbys overnatting, og telt er ikke bra nok, skriver Nationen.

Snakk om dustelov. Det er ikke rart mange finner arbeidsmiljøloven og mye av lovteksten som totalt uspiselig. Ulovlig på en eiendom, men lovlig på en annen. Denne begrensningen er ulogisk, og ufatterlig nok bruker LO tid på å sørge for at bonden og hans ansatte etterlever loven.

De som jobber for bonden er fornøyd med innkvarteringen. De har ingen ting å klage over. Tvert imot trekker de frem hvor flott teltene er med sanitæranlegg, spiserom og god soveplass. Å lage problemer for bonden og jordbærplukkerne er å invitere til omgåelse av regelverket. Ikke rart smutthullene utnyttes når loven er utformet på en sånn måte.

Denne teltsaken er et spørsmål om frihet. Bonden må få frihet til å tilby de overnattingsalternativene han mener er naturlig, og hans ansatte må ha frihet til å takke ja eller nei til tilbudet. Arbeidsmiljøloven begrenser denne friheten, og det på en sørgelig måte.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer