Ukategorisert

Alkoholrabatt, ja takk!

Liberaleren er veldig uenig med Actis som foreslår å begrense uteplassens muligheter til å fastsette prisene på produktene som selges. Organisasjonen vil endre alkoholloven, og redusere bedriftenes frihet til å drive slik de selv ønsker.

I utgangspunktet bør alle liberalister le av forslaget til Actis, men i frykt for at det kan bli vedtatt tør ikke Liberaleren å latterliggjøre forslag som vil begrense næringslivets frihet. Politikerne er så glad i ulike reguleringer at innstramninger i dagens alkohollov kan få bred politisk tilslutning.

Uteplassene må selv få bestemme prisene på drinkene som selges. Også blir det opp til forbrukerne å godta eller forkaste tilbudene. Det gjør vi gjennom å takke ja eller nei til de ulike tilbudene. Slik skal og må markedet fungere. Alle politiske inngrep som forkludrer dette er Liberaleren motstander av.

Reaksjonene fra avholdsbevegelsen har kommet etter at det ble kjent at mange uteplasser i Tromsø har gode tilbud på det som serveres i glassene. Avholdsbevegelsen er redd for fyll, en frykt som bør være ubegrunnet. De som vil bekjempe misbruk av alkohol skal være glad for at uteplassene ønsker å trekke folk ut på byen så tidlig som mulig på kveldene. Det må være bedre å drikke i kontrollerte former ute istedenfor i ukontrollerte hjemmelag. Rart avholdsbevegelsen ikke ser dette poenget.

Skribenten er ikke tilhenger av dagens alkohollov som allerede kan karakteriseres som svært restriktiv. Dagens lovverk har reguleringer som skal fange opp det som omtales som fyll. De som vil ha innstramninger kan umulig å ha stor tro på loven som allerede gjelder, eller hva?

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
16 years ago

To øl for prisen av én er vel et tilbud som egentlig er forbudt i Norge, siden det ikke er lov å påstå at noe er gratis når det forutsetter kjøp. Dette er jeg i og for seg litt enig i – i Frankrike har de mange slike tilbud, og folk faller for dem. Det er vanskelig å forklare dem at det de tror de får «gratis» ofte er budsjettert for. Allikevel mener jeg at utesteder bør få lov til å gjøre dette. Det skaper liv og røre, og hadde de gått altfor langt hadde ikke folk trodd på det… Read more »

Eirik Haver
16 years ago

Dersom SV og AP får lov å snakke om «Gratis» skolemat bør vel pubber få lov å skrive 1 øl gratis ved kjøp av en øl?

Det er faktisk mye dyrere med «gratis» ting fra politikerne enn fra din lokale pub

Fra arkivet