Ukategorisert

For et underskudd!

For et elendig økonomisk resultat i Eidskog kommune. Administrasjonen og politikerne bør skjemmes over et netto driftsresultat på minus 10,2 prosent, eller neste 33 millioner kroner. Elendig er ordet som kan beskrive resultatet.

Ordføreren innrømmer også ovenfor Glomdalen at resultatet er svakt, men dekker seg bak ulike fond som har fått hjulene til å gå rundt i kommunen.

Politikerne i Eidskog kommune må lære seg å prioritere. De må lære seg å sette grenser for politikk. I flere bedrifter som ikke er skattefinansiert ville et slikt resultat ha medført en konkurs. Mange i ledelsen måtte ha gått fra sin stilling, men i kommunal sektor er dette sjeldent en problemstilling.

Resultatet er så dårlig at politikerne og administrasjonen i denne kommunen bør skjemmes. Det skal være umulig for en kommune å ha et driftsresultat som viser et merforbruk på over ti prosent. Noen må våkne, og det bør skje før det er for sent.

Tags:

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
    Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
  • Ny moderne rettsstatNy moderne rettsstat
    John Rawls rettferdighetsteori er et forsøk på å begrunne politisk makt og se statens funksjon gjennom nye øyne – eller kanskje heller bak et slør?
  • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
    Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?