Ukategorisert

Et liberalt varsko

–Det er ingenting å feire at man er homofil. Vi heterofile har da aldri feiret vår legning. Denne tiljublingen av homofile er nedbrytende for samfunnet vårt. Man kan nesten få inntrykk av at det er bedre å være homofil, enn heterofil. Det synes jeg er veldig trist, sier Hagen til dagens utgave av Dagbladet.

Av: Torbjørn Røe Isaksen, leder i Unge Høyre.

Mange i Frp kaller seg fortsatt liberalister og liberale. Hvor er de når Hagen går over grensen? Hvorfor er de stille når partilederen stempler en hel samfunnsgruppe som samfunnsnedbrytende? Det er greit å være liberal i festtaler og på små møter i FRIdemokratene, men talk is cheap! Jeg forventer en pressemelding fra FpU som fordømmer dette utspillet – eller at de aldri mer tar hedersbegrepet liberal i bruk om seg selv.

Det begynner å bli en liten stund siden Carl I. Hagen gikk i tottene på innvandrerne. Den ballen har ligget død, Frp har i mellomtiden vært opptatt av å gjøre seg spiselige nok til å komme inn i regjering. Nå kommer dog Hagen sterkt tilbake i et intervju med den kristne avisen Magazinet. Det mest oppsiktsvekkende med Hagens utspill er selvfølgelig ikke at han sparker mot de homofile – det er et lett gjenkjennlig Hagen triks av gammelt merke. Derimot er argumentasjonen hans ny. «Denne tiljublingen av homofile er nedbrytende for samfunnet vårt», sier han, og lyder som et ekko av den mest reaksjonære, religiøse høyresiden i USA.

Det er mye som brytes ned i samfunnet vårt, og som liberalkonservativ tillater jeg meg av og til å ta på en bekymret mine. Statens ekspansjon bryter ned de frivillige bånd og sivile institusjoner, en tanketom kommersialisme får ofte stå uten motpol (og her har også liberalister en viktig oppgave – man kan elske kapitalismen, men behøver ikke å elske alt den frembringer!), flere og flere ekteskap går i oppløsning og flere barn vokser opp uten foreldre. Dette kan kanskje være en reell nedbrytning av bånd og institusjoner som er viktige i samfunnet. Men at noen tusen homofile feirer kjærlighet, og krever like rettigheter, i Oslos gater – hvorfor bryter det ned samfunnet? Hagen spiller på den gamle fordommen om at homofili per se er skadelig; og ikke langt under resonnementene hans ligger tanken om at homofile nærmest kan smitte oss andre med sin umoral og synd.

Som liberal og konservativ har jeg en helt annen innfallsvinkel. Vi bør hylle kjærligheten mellom mennesker, uansett legning. Vi bør bidra til at flere kan ordne samlivet sitt på en stabil måte gjennom ekteskap, uansett legning. Vi bør sørge for at flere barn får mulighet til å vokse opp med to foreldre, uansett legning. Vi bør rett og slett innlemme de homofile i alle de kjipe, gammeldagse institusjonene som så mange liberalere hater! Frihet, kjærlighet og kapitalisme!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer