Ukategorisert

Betenkelig å la folk velge selv

påstår likestillingsombud Kristin Mile, og demonstrerer skillet mellom liberalister og offentlig ansatte formyndere..

Nybakte fedre bør kunne bruke sine fire uker med betalt pappapermisjon til å være hjemme den første tiden etter at mor og barn kommer hjem fra fødeavdelingen, foreslår barne- og familieminister Laila Dåvøy. Dette skriver Aftenposten i dag.

Forslaget faller i dårlig jord hos sosialister og andre formyndere, som misliker at et frivillig valgt fellesskap som familien er, selv skal kunne organisere sitt liv. Sosialister klarer ikke helt å venne seg til at den enkeltes rett til liv og personlig frihet er den mest grunnleggende av alle rettigheter.

Når naboen din blir innvalgt i et kommunestyre, fylkesting eller på Stortinget er han/hun tydeligvis langt bedre skikket enn deg selv til å foreta valg for deg og dine. Og du har naturligvis ikke noe du skulle ha sagt. For det er jo tross alt bare ditt liv det er snakk om.

Vent litt! Du har jo noe du skulle ha sagt likevel. En dag i september kan du velge mellom folk som vil kontrollere ditt liv fra vugge til grav, og de som vil gi deg litt frihet til å foreta egne valg. I hvert fall av og til.

Likestillingsombudet er dessverre ikke på valg. Men de som ansetter henne er det. I september.

Hvis du tror du vet best når det gjelder hvordan leve ditt eget liv og organisere din egen hverdag bør du gi en klar og tydelig melding valgdagen:

Stem formynderne ut av alle maktposisjoner!

Mest lest

Arrangementer