Ukategorisert

Høybråten, en luring?

Dagfinn Høybråten fremstod som folkelig og svært menneskelig i TV2-serien Sommerpraten som ble sendt i fjernsynet mandag 27. juni. Tipset er at hans rådgivere hadde regien i samtalen Stål Talsnes hadde med partilederen.

En falsk nyhet
I programmet åpnet Høybråten for stebarnsadopsjon også for homofile, men bare i enkelte tilfeller. Legg merke til ordene ”bare i enkelte filfeller”. Det er et mindre troverdig utsagn enn mange bruktbilselgere bruker i kampen for å få solgt dårlige biler. Han tok en spansk en, og han gjorde det for å fremstå som en folkelig og menneskelig politiker for å få økt oppslutning på meningsmålingene. Hva betyr ”i enkelte tilfeller”, hva legger Kristelig Folkeparti i det uttrykket?

Adopsjon for homofile og lesbiske er ikke så komplisert som Høybråten gjør saken til. Det går egentlig ut på å gi alle muligheten til å adoptere, uansett legning. Ingen må tro at KrF har dette standpunktet, ikke på noen måte selv om partilederen åpnet for muligheten. ”Bare i enkelte filfeller” er et triks, og velgerne må ikke la seg lure. Dagfinn Høybråten er fortsatt en av de verste politikerne med intolerante holdninger, selv om han fremsto som hyggelig i Sommerpraten.

Nyheten i programmet var at Høybråtens parti har gitt opp kampen om å avskaffe partnerskapsloven, et signal som bør glede mange homofile og lesbiske.

En trussel
Når Dagfinn Høybråten fremstår som svært hyggelig på fjernsynet er det en trussel. Han vil sørge for at partiet får økt tilslutning, noe som medfører politisk makt og innflytelse. Jo mer makt denne mannen får, jo større fare er det for oss som har et liberalt og tolerant menneskesyn. Han vil stikke kjepper i hjulene i mange saker som er viktig for oss liberalister. Derfor likte ikke skribenten signalene som ble sendt ut via TV2 mandag kveld. Dagfinn Høybråten er en luring, og i dette tilfellet er beskrivelsen ikke ment som noe kompliment.

Musikk og humor
Skribentens gamle tante ble sjarmert av Dagfinn Høybråten. Det er ei dame som tidligere har hatet mannen, og det med god grunn. Når hun lar seg lure, da gjør også mange andre det. Det er bekymringverdig.

Vi møtte en person som fortalte hvordan kona en gang reddet livet hans med guds hjelp. Vi møtte en person som likte humor og musikk. Vanligvis skal dette være en god blanding for å bli omtalt som en hederlig person. I Høybråtens situasjon, der drømmen er å øke på meningsmålingene, er denne miksen uheldig. Rett og slett fordi velgerne kan la seg lure.

Mest lest

Arrangementer