Ukategorisert

No money – no honny

Ordningen bør ikke bare beskjæres, men fjernes. Det skal ikke være et statlig ansvar å sørge for prevensjon til gutter, jenter, menn eller kvinner.

Debatter raser etter at regjeringen vil begrense ordningen med gratis p-piller. Ifølge forslaget fra Helse- og omsorgsdepartementet skal kun de eldste og billigste pilletypene være gratis for unge jenter, melder NRK.

Flere reagerer på forslaget om å stramme inn ordningen. Den norske lægeforening, sykepleierforbundet og Bjarne Håkon Hansen er alle sammen med i hylekoret.

Det kan ikke være et mål i seg selv å bruke mest mulig penger på denne ordningen. Derfor er departementets holdning svært forståelig. Prinsipielt er det vanvittig at politikerne har vedtatt en skattefinansiert friordning på p-piller. Folk bør betale for egen prevensjon. De som ikke har råd til dette bør slutte med seksuelle aktiviteter som medfører graviditet.

Innspillene som kommer på regjeringens forslag kan tyde på at noen tror regjeringen vil skade unge jenter med en utdeling av dårlige og farlige p-piller. Slik er det selvfølgelig ikke. Elisabeth Aspaker, statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, ville ikke alle jenter vondt selv om hun forsvarer innstramningene.

Når Liberaleren mener ordningen bør fjernes vil motargumentet være at aborttallene vil øke drastisk. Det kan hende, men abortdebatten bør være mye bredere enn for eller mot skattefinansiert prevensjon.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.