Ukategorisert

Skremmende

Sosialistisk Venstreparti sitt forslag om å gi alle elevene i norsk skole avanserte mobiltelefoner er skremmende.

SVs stortingsrepresentant i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen og førstekandidat i Troms, Lena Jensen, tror ikke det er mulig å komme forbi en skolebasert opplæring og mestring av den nye teknologien.
–Jeg ser for meg at skolene kjøper inn klassesett med moderne mobiltelefoner, slik at alle elevene får tilgang. Dette handler om å mestre eller ikke mestre det moderne livet, sier Jensen til VG.

Hvis dette skal betegne nivået på årets valgkamp, da har vi alle noe å grue oss til.

Dagens beste kommentar på dette utspillet kommer fra lederen i Oslo DLF, Inge Simon Thorbjørnsen.
–En bikube er et individualistisk samfunn i forhold til kollektivet SV ønsker seg. Sosialistisk Venstreparti når nye høyder i å omdefinere folk til sauer. Partiet menes nå at det er et offentlig ansvar å lære folk å bruke telefon, sier Thorbjørnsen.

Det hadde vært morsomt å se regnestykket dersom Stortinget vedtok galskapen. En ting er å finansiere investeringer, men minst like ille vil det bli å drifte mange tusen mobiltelefoner. Vi snakker sannsynligvis om fantasisummer som må finansieres gjennom skatter og avgifter. Velgerne trenger ikke å være liberalister for å ta avstand fra dette utspillet.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eirik Haver
16 years ago

Jeg tror aldri det vil være et problem for en ungdom at den dagen han eller hun får en mobiltelefon at de vil ha noen som helst problemer med å mestre en mobiltelefon.

Problemet er vel stort sett at politikere generelt har for liten peiling på teknologi, og derfor har problemer med å forholde seg til den. Vi husker alle mp3-loven, videre har vi jo hatt en statsminister som er ihuga motstander av mobiltelefoner. Gro Harlemn Bruntland får vistnok veldig vondt i hode av å ha en mobiltelefon i nærheten av seg

Anders
Anders
16 years ago

Å avskaffe passivt mobiltelefoni blir vel neste kampsak!

VamPus
16 years ago

Lena Jensen (i rettsak om pornoloven) gjengitt så tett opp til hva som skjedde som mulig:

Forsvareren: Så du mener at enhver ytring som er egnet til å vekke anstøt burde forbys?
Lena Jensen: Ja.

Josef Stalin blir jo nyliberal i forhold. Jensen vil kaste deg i fengsel raskere enn du får sagt «ytringsfrihet» dersom det du sier ikke er helt i henhold til hennes standarder.

Henviser beskjedent til egen blogg..

Fra arkivet

 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
  Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
 • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
  Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet
 • 1990: Den verdiliberale høyresiden dukket opp1990: Den verdiliberale høyresiden dukket opp
  I 1990 dukket 130 liberale FpU'ere opp på Frps landsmøte. Det pekte frem mot partisplittelsen i 1994.