Ukategorisert

Skremmende

Sosialistisk Venstreparti sitt forslag om å gi alle elevene i norsk skole avanserte mobiltelefoner er skremmende.

SVs stortingsrepresentant i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen og førstekandidat i Troms, Lena Jensen, tror ikke det er mulig å komme forbi en skolebasert opplæring og mestring av den nye teknologien.
–Jeg ser for meg at skolene kjøper inn klassesett med moderne mobiltelefoner, slik at alle elevene får tilgang. Dette handler om å mestre eller ikke mestre det moderne livet, sier Jensen til VG.

Hvis dette skal betegne nivået på årets valgkamp, da har vi alle noe å grue oss til.

Dagens beste kommentar på dette utspillet kommer fra lederen i Oslo DLF, Inge Simon Thorbjørnsen.
–En bikube er et individualistisk samfunn i forhold til kollektivet SV ønsker seg. Sosialistisk Venstreparti når nye høyder i å omdefinere folk til sauer. Partiet menes nå at det er et offentlig ansvar å lære folk å bruke telefon, sier Thorbjørnsen.

Det hadde vært morsomt å se regnestykket dersom Stortinget vedtok galskapen. En ting er å finansiere investeringer, men minst like ille vil det bli å drifte mange tusen mobiltelefoner. Vi snakker sannsynligvis om fantasisummer som må finansieres gjennom skatter og avgifter. Velgerne trenger ikke å være liberalister for å ta avstand fra dette utspillet.

Mest lest

Arrangementer