Ukategorisert

Intensiv narkotikajakt gir kriminalitet

Nordmenn og andre som bor eller ferierer i Thailand har stort sett vært skånet for kriminalitet. Innbrudd har vært sjeldent kost i smilets land. Den tiden er forbi, og det er myndighetenes intensive jakt for belag av narkotika som er hovedårsaken.

I dag fikk skribenten en e-post fra en liberalist som har bosatt seg i en av Asias perler. Aldri har han eller hans familie blitt rammet av kriminelle handlinger i Thailand. Den tiden er nå forbi, og det er statsminister Thaksin som har skylden.

De siste årene har myndighetene intensivert innsatsen mot narkotika. Det har medført høyere priser, og mange narkomane må ty til lovbrudd for å finansiere misbruket. Et kjent fenomen fra Norge, og et bevis på at en restriktiv narkotikapolitikk medfører mange ulemper, blant annet betydelig med kriminalitet.

Min venn mistet noen mobiltelefoner og lommeboken. Ikke noe alvorlig, men likevel svært irriterende for den som rammes. På sikt vil økt kriminalitet gi Thailand et betydelig problem. Både turistnæringen og samfunnet for øvrig vil merke innstramningene. I Norge er ulempene velkjent med for eksempel for få fengselsplasser og betydelige økonomiske kostnader.

Legalisering av narkotika er det beste midlet for å bekjempe kriminalitet. Synd politikerne i de fleste ikke innser dette.

Det vil finnes noen som kan hevde at Thailand aldri har hatt et liberalt syn på narkotika. Det er for så vidt riktig, men jakten på stoff har aldri vært så intensiv som nå. Det merkes på kriminalstatistikken.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kjetil Larsen
Kjetil Larsen
15 years ago

Og så var frigjøringen kommet til Thailand. Kommentaren om at politikerne har skylden fordi de intensiverer kampen mot narko er så idiotisk at vedkommende som skrev det burde lobotomeres.

Tordy
Tordy
15 years ago

Dette er det dummeste jeg noensinne har lest om dette. Fyren kvalifiserer ikke til dødsstraff da han har en IQ på under 70!

Kyrre
Kyrre
15 years ago

Fri på hvilket vis? Fri til å måtte ty til kriminalitet for å få adgang til sine behov?

Narkotikakriminalisering må lett kvalifisere som den mest idiotiske offentlige policy noen har kommet opp med i løpet av de siste hundre årene. At alle verdens stater har klart å hoppe på båten sier noe om mobbpsykologi vs. enkel fornuft. Å innse dette og inrømme det er hva man på godt engelsk kan kalle en “no brainer”. Dessverre er det litt for mange stemmere der ute som den beskrivelsen også passer til.

Mest lest

Fra arkivet